Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Καταδίκες για τους «ληστές με το σίδερο» – Επιβλήθηκαν ποινές από 3 έως 29 χρόνια.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκες για τους «ληστές με το σίδερο» – Επιβλήθηκαν ποινές από 3 έως 29 χρόνια.

Την ενοχή όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση των ληστειών που φέρονται να χτύπησαν ένα από τα θύματά τους με ηλεκτρικό σίδερο, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν σε έναν κατηγορούμενο ποινή κάθειρξης 29 ετών και χρηματική ποινή 10.000 ευρώ, ενώ ακόμη τέσσερις καταδικάστηκαν σε ποινή 28 χρόνων. Παράλληλα, για τους υπόλοιπους δύο κατηγορούμενος αποφασίστηκε η καταδίκη τους σε ποινή φυλάκισης 3 χρόνων για το αδίκημα της συμμορίας, ενώ ακόμη ένας φυγοδικεί.

Είχε προηγηθεί η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής, σύμφωνα με την οποία «οι 6 από τους 8 (ανάμεσά τους και ο καταζητούμενος) πραγματοποίησαν 32 περιπτώσεις κλοπών και 3 ληστείες , σε μια από αυτή διέπραξαν ιδιαίτερη σκληρότητα στην ηλικιωμένη που αρνήθηκε να τους πει πού είναι τα χρήματα”.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας πρόσθεσε: «δεν ενδιαφέρει ποιος σήκωσε το σίδερο και χτύπησε την ηλικιωμένη, όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν ευθύνη, γιατί έβλεπαν τα βασανιστήρια και δεν έκαναν τίποτα». Για τους άλλους δύο κατηγορουμένους είχε εκφράσει αμφιβολίες προτείνοντας να καταδικαστούν μόνο για το αδίκημα της συμμορίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ