Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Καταδίκη για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη για το έγκλημα στου Φιλοπάππου

Αμετανόητος, καθώς αρνήθηκε να ζητήσει συγγνώμη, για τη συμμετοχή του στο θάνατο του 25χρονου Νικ. Μουστάκα στο λόγο του Φιλοπάππου ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, παραμένει μέχρι σήμερα ο 17χρονος κατηγορούμενος. Η επιμονή του, παρά την παρέμβαση της προέδρου, να μην προχωρήσει σε κάποια δήλωση φαίνεται πως συνέβαλε στην απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων να αποφασίσει την καταδίκη του σε ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Η ακροαματική διαδικασία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών λόγω της ηλικίας του κατηγορούμενου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό, ενώ δεν του χορηγήθηκε ούτε αναστολή στην έφεση.

Απολογούμενος, κατά τις ίδιες πηγές, ο 17χρονος περιέγραψε όσα συνέβησαν στο λόφο του Φιλοπάππου όταν ο Νικ. Μουστάκας έπεσε από μεγάλο ύψος χάνοντας τη ζωή του. Όπως είπε, σκοπός τους δεν ήταν να σκοτώσουν κανένα, αλλά μόνο να κλέψουν το ζευγάρι. Αυτό δε, είπε ότι έκανε, όταν ο 25χρονος έχασε τη ζωή του. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως εκείνος ασχολείτο με τα αντικείμενα που είχε στην τσάντα της η 23χρονη φίλη του θύματος και για το λόγο αυτό δεν συμμετείχε στο έγκλημα.

Το παρόν έδωσαν τόσο οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού, όσο και οι δύο Γερμανίδες που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό. Φέρονται να κατέθεσαν ότι και εκείνες είχαν Πληροφορίες αναφέρουν πως περιέγραψαν στο δικαστήριο τα όσα οι ίδιες βίωσαν από τους ίδιους άνδρες, καθώς υποστήριξαν πως τεθεί αντιμέτωπες με τα ίδια άτομα, καθώς τις είχαν κλέψει. Μάλιστα, μία από τις κοπέλες είχε κατορθώσει να βγάλει τους δράστες φωτογραφία, υλικό που βοήθησε την 23χρονης φίλη του Νικ. Μουστάκα να αναγνωρίσει τους συγκεκριμένους κατηγορούμενους.

Υπενθυμίζεται ότι ο θάνατος του 25χρονου Νικ. Μουστάκα που προήλθε από πτώση περίπου 4 μέτρων, είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Το θύμα βρισκόταν μαζί με τη φίλη του πορτογαλικής καταγωγής στο λόφο του Φιλοπάππου την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, όταν ήρθε αντιμέτωπος με τους κατηγορούμενους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ