Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Καταδίκη δικηγόρου για απάτη σε βάρος δανειοληπτών 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταδίκη δικηγόρου για απάτη σε βάρος δανειοληπτών 

Ακριβά πλήρωσε ο δικηγόρος από τη Λάρισα ο οποίος  κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου, τις υποσχέσεις που φέρεται ότι έδινε  σε όσους δανειολήπτες απευθύνονταν σε εκείνον προκειμένου να γλυτώσουν από τη «θηλιά» των δανείων που τους έπνιγαν.

Ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με αναστολή

Ο δικηγόρος που τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα δανειοληπτών , κρίθηκε ένοχος από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας, χωρίς κανένα ελαφρυντικό και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 16 μηνών, με αναστολή.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 6 χρόνια , όταν πολλοί δανειολήπτες που ήθελαν να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη» ζητούσαν τη βοήθειά του. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δικηγόρος τους διαβεβαίωνε, εξαπατώντας τους, ότι θα καταφέρει να τους εντάξει στις ευεργετικές διατάξεις του «νόμου Κατσέλη»  και ότι θα έβγαιναν τελικά ευνοημένοι από αυτή τη διαδικασία.

Οι φρούδες ελπίδες στους δανειολήπτες

Η σιγουριά μάλιστα που απέπνεε στους δανειολήπτες, ήταν τέτοια που απέκλειαν ότι μπορεί κάτι να πάει στο τέλος στραβά. Η πραγματικότητα όμως τον διέψευδε.

Σύμφωνα με την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Λάρισας, ο δικηγόρος υποσχόταν, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες,  μεγάλο «ψαλίδισμα» στα δάνειά τους, κάτι όμως  που  δεν συνέβαινε. «Ένας γνωστός μας, μας είπε να πάμε σε κείνον» κατέθεσε ένας μάρτυρας. «Τον είδαμε πολύ άνετο. Μας είπε πως θα μας βάλει στον νόμο και μας μίλησε για «κούρεμα» στις οφειλές μας από 80% έως 95%. Μας το έλεγε με μεγάλη σιγουριά και μας άφησε την εντύπωση ότι θα το πετύχαινε». Όμως σύμφωνα με τον ίδιο κάτι τέτοιο δεν έγινε, παρά το γεγονός πως πήρε τα χρήματα που ζήτησε από τον ίδιο και τον αδερφό του. «Από ένα σημείο και μετά δεν απαντούσε στα τηλέφωνα. Κάναμε αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και μετά πήγαμε στον εισαγγελέα» συμπλήρωσε.

Οι ισχυρισμοί περί οργανωμένου σχεδίου των τραπεζών

Ο δικηγόρος  απολογούμενος μίλησε για «οργανωμένο σχέδιο από τις τράπεζες» να τον πλήξουν καθώς η ενασχόλησή του με τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά έφτασε να γίνει «ενοχλητική για κάποιους».

Πρωτοδίκως πάντως ο  δικηγόρος είχε κριθεί  ένοχος  για απάτη αλλά  αθώος για απιστίας. Ασκήθηκε όμως  έφεση από τον εισαγγελέα κατά του σκέλους της  αθωωτικής απόφασης. Το δευτεροβάθμιο ωστόσο δικαστήριο τον καταδίκασε και για τις δύο πράξεις απορρίπτοντας το αίτημά του και για την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ αντίθετα, αθώωσε το συνεργάτη του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ