Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον 56χρονο που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη του

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καταπέλτης ο Εισαγγελέας για τον 56χρονο που κατηγορείται ότι σκότωσε την κόρη του

«Ο θάνατος του κοριτσιού ήταν μαρτυρικός. Ο δολοφόνος προσπάθησε με 4 τρόπους να την εξοντώσει. Πρώτα με μαχαίρι, μετά με πυρκαγιά, μετά προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και στη συνέχεια έπεσε πάνω της κλείνοντας της το στόμα και τη μύτη. Ήταν μοναδικός του σκοπός να τη σκοτώσει, αφού αδιαφόρησε αν θα πάθει κάτι και ο ίδιος. Ήταν τόσο αποφασισμένος να σκοτώσει ο παιδί του που ούτε μια φορά δε δίστασε. Η κοπέλα αντιστάθηκε. Φώναζε βοήθεια, δεν ήθελε να πεθάνει ήθελε να ζήσει», ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευση του.

Μάλιστα, ζήτησε να μη γίνει δεκτός ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι πάσχει από κάποια ψυχική νόσο, υποστηρίζοντας ότι στη δικογραφία δεν υπάρχει ρητή διάγνωση ψυχικής νόσου προ τελέσεως του εγκλήματος. «Υπάρχει μόνο ένα χαρτί από το Δρομοκαΐτειο, όπου ο κατηγορούμενος είχε νοσηλευτεί τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με το οποίο έπασχε από έντονο στρες. Από κατάθλιψη μπορεί να πάσχει η μισή Ελλάδα, αν όποιος έχει κατάθλιψη σκοτώνει το ίδιο του το παιδί φαντάζεστε που θα είχαμε φτάσει», κατέληξε ο εισαγγελέας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για προσχεδιασμένο έγκλημα, καθώς δύο ημέρες νωρίτερα είχε στείλει μήνυμα στην πρώην σύζυγό του προαναγγέλλοντας τον δικό του θάνατο και της 18χρονης Ειρήνης.

Νωρίτερα, ο κατηγορούμενος στην απολογία υποστήριξε για πρώτη φορά ότι πριν την ανθρωποκτονία και τον εμπρησμό είχε καταναλώσει δύο κουτιά ψυχοφάρμακα. Ένα δεύτερο επιχείρημα που έφερε επίσης για πρώτη φορά κατά την ακροαματική διαδικασία, ήταν ότι είχε διαβάσει μηνύματα στο κινητό της κόρης του, μεταξύ εκείνης, της μητέρας και του φίλου της, στα οποία ανέφεραν ότι ήθελαν να απαλλαγούν από εκείνον και να τον «δώσουν στην αστυνομία», καθώς εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του λόγω χρεών.

«Πήρα δύο κουτιά χάπια. Γύρισε το μυαλό μου και ο κόσμος όλος. Άρχισα να λέω στην Ειρήνη για τα μηνύματα και δεν τα παραδεχόταν. Δεν ξέρω τι έγινε από εκεί και πέρα» είπε στην αρχή της απολογίας με το ακροατήριο να αντιδρά φωνάζοντας «τη σκότωσες!».

«Δεν θυμάμαι τίποτα. Δεν ήθελα κάνω κακό στο παιδί μου. Τα φάρμακα τα πήρα όχι για να γίνω επιθετικός στην Ειρήνη αλλά γιατί ήθελα να τελειώσω… Έκανα μεγάλο κακό, πρέπει να τιμωρηθώ για αυτό», ανέφερε και δέχτηκε ερωτήσεις από τον εισαγγελέα της έδρας.

Εισαγγελέας : Μήπως το ότι η πρώην σύζυγος σας πήγε στην Κέρκυρα, αυτή η φυγή της, σας δημιούργησε μένος;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος. Είμαι ήρεμος. Ακόμα και η πρώην σύζυγος μου δεν είπε ότι δεν ήμουν σωστός απέναντι μου στο παιδί μας ή βίαιος.

Εισαγγελέας: Έχετε μετανιώσει;

Κατηγορούμενος: Θέλω να πάω δίπλα της!

Εισαγγελέας: Κρίνετε ότι εσείς σκοτώσατε την κόρη σας;

Κατηγορούμενος: Αυτό φαίνεται.

Εισαγγελέας: Την αγαπούσατε;

Κατηγορούμενος: Πάρα πολύ!

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 10 Δεκεμβρίου, όπου και ενδέχεται να εκδοθεί απόφαση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ