Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Κατηγορούμενοι ΧΑ: Άγνοια και… κενά μνήμης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατηγορούμενοι ΧΑ: Άγνοια και… κενά μνήμης

Απαντήσεις του στυλ «δεν ξέρω», «δεν θυμάμαι», «ήμουν σπίτι μου όταν έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα» ή «μιλούσαμε στο τηλέφωνο για το ματς της βραδιάς και για τις δράσεις της Χρυσής Αυγής», είναι το «resume», των έως τώρα απολογούμενων στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Απαντήσεις που στην πλειοψηφία τους δοκιμάζουν τη λογική και προκαλούν την αντίδραση της έδρας του δικαστηρίου. Όπως αυτή του Ιωάννη Άγγου, που κατηγορείται ότι ξεκίνησε την κινητοποίηση της Τοπικής Οργάνωσης Νίκαιας ενημερώνοντας και τα υπόλοιπα μέλη για την ύπαρξη της παρέας του Παύλου Φύσσα στην καφετέρια «Κοράλλι» τη βραδιά της δολοφονίας του άτυχου μουσικού. Εκεί που όπως είπε, πήγε μαζί με τον συγκατηγορούμενό του, Λέοντα Τσαλίκη, για να δουν τον αγώνα Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο η μπλούζα που φορούσε είχε σαν αποτέλεσμα να στοχοποιηθεί από συγκεκριμένα άτομα, που στη συνέχεια έμαθε πως ήταν η παρέα του Π. Φύσσα.

Κατηγορούμενος: Μίλησα με τον Μιχάλαρο για μια δουλειά, να φτιάξουμε κάτι χαρτιά για ένα σωματείο.

Πρόεδρος: Περίεργο δεν είναι που ενώ σας ενοχλούν σε έναν χώρο γεμάτο κόσμο και βλέπετε αγώνα, εσείς να κάνετε τηλέφωνα για κάτι χαρτιά;

Κατηγορούμενος: Έτσι έγινε. Πήρα και ένα μήνυμα από τον κύριο Πατέλη (σ.σ. ο πυρηνάρχης της Νίκαιας) να πάμε άμεσα στα γραφεία της τοπικής, αλλά δεν ανταποκρίθηκα γιατί έβλεπα Ολυμπιακό.

Πρόεδρος: Δεν σκεφτήκατε ότι κάτι θέλει; Ήταν 10 το βράδυ.

Κατηγορούμενος: Περιμέναμε μήνυμα για να μοιράσουμε φυλλάδια και για αυτό δεν έδωσα σημασία. Μίλησα και με τον Αναδιώτη (σ.σ.συγκατηγορούμενός του), γιατί του είχα δανείσει κάτι λεφτά…

Όσο για τον Παύλο Φύσσα; «Εγώ δεν τον ήξερα για να τον στοχοποιήσω. Δεν γνώριζα κανέναν από την παρέα του. Ο Ρουπακιάς, στη φυλακή, μου είπε ότι τον βάραγε και για αυτό τον μαχαίρωσε… Ήμουν  σπίτι όταν λίγο μετά τα μεσάνυχτα άκουσα φασαρία και τα ουρλιαχτά της κοπέλας του Φύσσα. …Κατέβηκα κάτω και από αστυνομικό της ΔΙΑΣ έμαθα πως μαχαίρωσαν ένα παλικάρι και έχουν πιάσει κάποιον Ρουπακιά».

Ο  Ολυμπιακός,τα τρικάκια και ο «φιλήσυχος» Γ. Ρουπακιάς

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, μέλος επίσης της Τ.Ο. Νίκαιας, που φέρεται κατά το κατηγορητήριο να είναι το στέλεχος που ειδοποιήθηκε από τον συγκατηγορούμενό του Ι. Αγγο για την παρουσία Φύσσα στο «Κοράλι απέδωσε τις αλλεπάλληλες κλήσεις που έκανε το βράδυ της δολοφονίας στα άλλα μέλη της Τοπικής (και ενώ είχε σταλεί το μήνυμα του πυρηνάρχη  Γ. Πατέλη) στον …συντονισμό τους ενόψει της ομιλίας του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Για το κινητό του που βρέθηκε στο αυτοκίνητο του Ρουπακιά, ισχυρίστηκε ότι το ξέχασε εκεί όταν έπαιρνε τα τρικάκια για την ομιλία από το πορτμπαγκάζ ενώ χαρακτήρισε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα  «ήρεμο, φιλήσυχο και οικογενειάρχη»…

Ο κατηγορούμενος  Ελ. Καλαρίτης, στην απολογία του, επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει για τη δολοφονία Φύσσα την οποία όπως είπε πληροφορήθηκε την επόμενη ημέρα καθώς ήταν σπίτι του, ενώ για τις δικές του αλλεπάλληλες κλήσεις με τα μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας πριν και μετά τη δολοφονία, ισχυρίστηκε πως αφορούσαν τον Ολυμπιακό ή τα τρικάκια.

Απαντήσεις που προκάλεσαν την εμφανή έκπληξη της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη:

«Καμία αντίρρηση. Αλλά 6 φορές διακεκομμένα για λίγα λεπτά;…».

Ο  κατηγορούμενος Β. Κομιάνος, αρνήθηκε επίσης κάθε σχέση με τη δολοφονία Φύσσα, λέγοντας κι αυτός  ότι πριν τις 9 το βράδυ πήγε σπίτι και δεν ξαναβγήκε. Και ότι το μήνυμα που έλαβε από τον πυρηνάρχη Γ. Πατέλη αφορούσε διανομή έντυπου υλικού για την αναμενόμενη ομιλία του Ν. Μιχαλολιάκου. Τις  κλήσεις πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου τις δικαιολόγησε, τις μεν πρώτες για τα τρικάκια που θα έριχναν,  και τις επόμενες, στην προσπάθειά του να μάθει τι συνέβη και συνέλαβαν τον Ρουπακιά, μετά την ενημέρωση που είχε από τον συγκατηγορούμενό του Θ. Τσορβά.

«Αλήτες και συμμορία»

Τους κατηγορούμενους όμως διέψευσε συγκατηγορούμενός τους. Ο Γ. Δήμου, που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή μετά τη δολοφονία Φύσσα και κατήγγειλε απειλές για τη ζωή του, είπε ότι τη νύχτα της δολοφονίας πήγε στα γραφεία της Νίκαιας μετά από μήνυμα που έλαβε, για να παραλάβει τρόφιμα, και είδε χρυσαυγίτες με στολές παραλλαγής και κράνη πάνω σε μηχανές. Ο μόνος, που δεν φορούσε κράνος κατά τα λεγόμενά του ήταν ο συγκατηγορούμενός του, Κομιάνος, ο οποίος του είπε ότι προετοιμάζονται για μάχη:

«Έχουν πιάσει κάτι δικούς μας, γύρω στους 10-15 αναρχικούς που είναι απ’ έξω, και πάμε να τους απελευθερώσουμε». Χαρακτήρισε δε τους άλλοτε συντρόφους του «αλήτες και συμμορία» ενώ για τον βουλευτή  Ι. Λαγό υποστήριξε ότι του ζήτησε να πάρει την ευθύνη της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρουπακιά, με αντάλλαγμα «να του βάλει το κόμμα δικηγόρους» και «να σωθεί ο πυρήνας της Νίκαιας».

Πηγή:Realnews

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ