Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

«Κλειδώνουν» τα αναδρομικά για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Κλειδώνουν» τα αναδρομικά για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου

Τελεσίδικη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έρχεται να κλειδώσει τα αναδρομικά για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου. Ουσιαστικά η απόφαση φέρνει πλήρη ανατροπή στις συντάξεις καθώς “δένει” τα χέρια του κράτους κάνοντας υποχρεωτική την καταβολή των χρημάτων.

Η απόφαση αφορά στις περικοπές 5% ως 20% σε κύριες συντάξεις οι οποίες έχουν άθροισμα άνω των 1.000 ευρώ μαζί με το μέρισμα και την επικουρική. Έτσι 600.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου , πολιτικοί υπάλληλοι, απόστρατοι, δικαστικοί, πανεπιστημιακοί και γιατροί του ΕΣΥ θα πρέπει να σταματήσουν να έχουν μειώσεις και παράλληλα μπορούν ακολουθώντας τον δρόμο των αγωγών κατά του Δημοσίου να διεκδικήσουν αναδρομικά τα ποσά που τους έχουν παρακρατηθεί.

Πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε στις 29 Ιουλίου 2018 και σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος εκδόθηκε σε πρότυπη δίκη μετά από αγωγή συνταξιούχου δικαστικού.

Σύμφωνα με το newsit.gr με την απόφαση κρίθηκαν μη νόμιμες οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον νόμο 4093 και θεωρείται σταθμός καθώς “λυσιτελή” την ίδια αντιμετώπιση (κατάργηση των περικοπών) για όλους τους συνταξιούχους του Δημοσίου!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ