Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Μαρτίνης: Έχει παραγραφεί το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Μαρτίνης: Έχει παραγραφεί το αδίκημα του ξεπλύματος χρήματος

Σε μια κάθετη άρνηση της κατηγορίας προχώρησε ο πρώην πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών : ” Δεν αποδέχομαι την κατηγορία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που αρχίζει αυτή η δίκη. Έχω εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη γιατί μέχρι τώρα υπήρχαν δημοσιεύματα χωρίς να έχει αποφανθεί κανένας. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί για το εάν είμαι ένοχος η όχι. Θα καταδειχθεί ότι ούτε παραπλάνησα, ούτε “έκλεψα”.

Ο κ.Μαρτίνης κατηγορείται πως χρηματίστηκε από γερμανική εταιρία η οποία εξόπλισε με νοσοκομειακό υλικό το νοσοκομείο. Η δίκη του διεκόπη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις 29 Νοεμβρίου καθώς οι συνήγοροί του έθεσαν ζήτημα παραγραφής για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που βαρύνει  τόσο τον ίδιο όσο τη σύζυγό του κι έναν ακόμη κατηγορουμενο.

Η κατηγορία αφορά πόσο ύψους 3,1 εκ. γερμανικών μάρκων που φέρεται να είχε δώσει η γερμανική εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού Hospitalia International, προκειμένου να προτιμηθεί ως προμηθευτρια στο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν”.

Προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι έχει παρέλθει 15ετια από τη στιγμή που φέρεται να τελέστηκε το αδίκημα, μέχρι τη στιγμή που έλαβαν κλήση για να εμφανιστούν στο δικαστήριο οι κατηγορούμενοι, οι συνήγοροί τους έθεσαν το ζήτημα της παραγραφής.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμενων κατέθεσαν εγγράφως τους ισχυρισμούς τους στο δικαστήριο, το οποίο διέκοψε για τις 29 Νοεμβρίου προκειμένου να τους μελετήσει.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ