Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Με καθυστέρηση 8 ετών μία αξιωματικός θα «ξαναζήσει» την απόπειρα βιασμού της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Με καθυστέρηση 8 ετών μία αξιωματικός θα «ξαναζήσει» την απόπειρα βιασμού της

Η νεαρή γυναίκα θα αναγκαστεί να επαναφέρει στη μνήμη της εφιαλτικές στιγμές που έζησε τις πρώτες ώρες της Πρωτοχρονιάς του 2011, καθώς η δίκη προσδιορίστηκε για τις 7 Ιανουαρίου από Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Το ιστορικό

Η 24χρονη -τότε- υπολοχαγός βγήκε από το στρατόπεδο που υπηρετούσε για να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου. Πήγε σε νυχτερινό μαγαζί με φίλους της όπου διασκέδασε μέχρι πρωίας. Αφού χαιρέτησε την παρέα της, πήρε τον δρόμο της επιστροφής γύρω στις 06:30 το πρωί της Πρωτοχρονιάς του 2011.

Κάποια στιγμή, σε έναν σκοτεινό δρόμο της περιοχής Εξαρχείων της Κω, εμφανίστηκε ο 28χρονος ο οποίος προφανώς την παρακολουθούσε αθόρυβα και προσπάθησε να την ακινητοποιήσει. Εκείνη τρόμαξε και προσπάθησε να διαφύγει, αλλά ο νεαρός άντρας την πρόλαβε και φέρεται να τη χτύπησε στο πρόσωπο με μπουνιά.

Η άτυχη κοπέλα ζαλίστηκε από το χτύπημα και έχασε την ισορροπία της, γεγονός που ήθελε να εκμεταλλευτεί ο δράστης ο οποίος με σβέλτες κινήσεις κατέβασε το παντελόνι του και προσπάθησε να τη βιάσει.

Αντιστάθηκε

Η αξιωματικός, έχοντας συνέλθει, αντιστάθηκε σθεναρά και τελικά ο επίδοξος βιαστής έφυγε δίχως να ολοκληρώσει την πράξη του, καθώς στο μεταξύ είχε γίνει αντιληπτός από περαστικούς.

Σε άθλια κατάσταση, η νεαρή στρατιωτικός πήγε στο Τμήμα Ασφαλείας Κω όπου κατήγγειλε το περιστατικό, σύμφωνα με τη «ροδιακή». Αστυνομικοί ξεκίνησαν άμεσα τις έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη ώσπου την επομένη το μεσημέρι τον προσήγαγαν στο τμήμα κι εκεί αναγνωρίστηκε από την 24χρονη.

Στη συνέχεια, πέρασε το κατώφλι του εισαγγελέα ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και μετά την απολογία του ο Θεσσαλονικιός είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ. Η δίκη προσδιορίστηκε να γίνει στις 7 Ιανουαρίου 2019.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ