Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον  Γιώργο Καρκά – Τι δηλώνει στο dikastiko.gr ο ηθοποιός

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο αίτημα αποφυλάκισης από τον  Γιώργο Καρκά – Τι δηλώνει στο dikastiko.gr ο ηθοποιός

«Με ξέχασαν στη φυλακή» δηλώνει ο νεαρός ηθοποιός Γιώργος Καρκάς, ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία του βιασμού  οδηγού ταξί. Λίγο πριν την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που αναμένεται να  εξετάσει το δεύτερο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης του, ο 29χρονος επιμένει ότι είναι αθώος κάνοντας λόγο για «αναπόδεικτα σενάρια, εικασίες και φαντασιώσεις δικαστικών λειτουργών» τις οποίες χρεώνεται –όπως λέει στο dikastiko.gr- «ως ενδείξεις ενοχής».

«Είναι η δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης. Επί της ουσίας δεν υπάρχει τίποτα καινούριο και εγώ παραμένω μέσα. Μ’ αυτή τη νέα αίτηση αποφυλάκισης ζητώ από τις δικαστικές αρχές να κοιτάξουν έστω και τώρα τα στοιχεία. Μέχρι στιγμής υπάρχει υποβάθμιση των αποδεικτικών στοιχείων για κάποιο λόγο και αυτό είναι επιδεικτικά χυδαίο», σημειώνει ο Γιώργος Καρκάς, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος τους τελευταίους εννιά μήνες.

Ο νεαρός ηθοποιός σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση για τους λόγους για τους οποίους κρατείται. «Κανένα βούλευμα μέχρι στιγμής δεν έχει μπορέσει να αντικρούσει τους ισχυρισμούς μου με αποδεικτικά στοιχεία. Απλώς δεν απαντούν σ’ αυτά καθόλου και ταυτόχρονα κάνουν υποβάθμιση των αποδεικτικών στοιχείων, δηλαδή τις καθαρές εξετάσεις DNA, τις καθαρές τοξικολογικές του οδηγού ταξί και μέσω των ισχυρισμών μου διαφαίνεται και ένας δόλος από την πλευρά του άλλου γιατί να το κάνει όλο αυτό».

Να κοιτάξουν με προσοχή τα στοιχεία

Γι’ αυτούς τους λόγους ο Γιώργος Καρκάς καλεί για πολλοστή φορά τους δικαστικούς λειτουργούς να κοιτάξουν με προσοχή τα στοιχεία, λέγοντας:

«Μέχρι στιγμής παίρνουν ως ευαγγέλιο όλα αυτά που έχει πει ο οδηγός ταξί στην αστυνομία και  κάνουν υποβάθμιση των μετέπειτα αποδεικτικών στοιχείων. Αυτή η υπόθεση είναι πολύ ιδιάζουσα από την αρχή. Είχαμε μια προφυλάκιση, μία ταυτόχρονη δημοσιοποίηση των στοιχείων που  συμπαρέσυρε άλλα εκατό προσωπικά στοιχεία και ταυτόχρονα ένας κατηγορούμενος που βγήκε μπροστά και το χρησιμοποίησε αυτό με έναν τρόπο για να πει ο ίδιος τι συνέβη». Και συνεχίζει: «Δεν κρύφτηκα. Ο λόγος που δεν έχω αποφυλακιστεί είναι γιατί γίνεται μια άτυπη διαχείριση από τις Αρχές του δημόσιου εξευτελισμού τους που έχει γίνει σ’ αυτή την υπόθεση».

Ο 29χρονος ηθοποιός ευελπιστεί ότι με το νέο ποινικό κώδικα που προβλέπει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία της απόφασης των βουλευμάτων θα λάβει επιτέλους –όπως αναφέρει- απαντήσεις. «Είναι το πρώτο αίτημα που κάνω με το νέο  ποινικό κώδικα. Μέχρι στιγμής μιλάμε για αναπόδεικτα σενάρια, εικασίες και φαντασιώσεις δικαστικών λειτουργών τις οποίες χρεώνομαι ως ενδείξεις ενοχής μου και βεβαίως για ρατσιστικά κίνητρα που θεωρώ ότι υπάρχουν. Οι αιτήσεις αποφυλάκισης πάνε πλέον σε συμβούλιο εφετών και όχι πλημμελειοδικών».

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες μέρες την υπόθεση ανέλαβε εισαγγελέας. Ωστόσο, λόγω του θέρους η απόφαση αναμένεται να μετατεθεί για το Σεπτέμβριο. Ο Γιώργος Καρκάς δείχνει δυνατός. Έχει οπλιστεί με υπομονή. Άλλωστε, όπως τονίζει:

«Δεν έχω να αποδείξω κάτι άλλο. Έχω αποδείξει και πράγματα τα οποία δεν ήμουν υποχρεωμένος να αποδείξω. Ελπίζω ότι αυτή τη φορά η απόφαση θα είναι διαφορετική». Και καταλήγει ο 29χρονος ηθοποιός: «Εδώ σκιαγραφείται ενοχή λόγω προσωπικότητας και προσωπικών χαρακτηριστικών. Μέχρι στιγμής οι διαδικασίες δε μου ενέπνεαν καμία εμπιστοσύνη, καμία σοβαρότητα και κανένα θεσμικό κύρος. Υπάρχει ένα μόνο ένα φωτεινό παράδειγμα δικαιοσύνης και αυτό ήταν η αρχική θετική εισαγγελική πρόταση, την οποία μετά απέρριψε το συμβούλιο πλημμελειοδικών χωρίς ποτέ να αιτιολογήσει αυτή την απόφαση».

Δεν κατανοούμε την εμμονή

Κατά την συνήγορό του Μάρα Γερογιάννη:

«Όλη η νομική ομάδα που έχουμε αναλάβει κάνουμε τεράστιες προσπάθειες για να εξηγήσουμε ότι δεν έχουν βάση τα λεγόμενα του αντιδίκου και ότι έγινε πλημμελής έρευνα τόσο στην προανάκριση όσο και στην κύρια ανάκριση. Δεν κατανοούμε την εμμονή των Δικαστικών Αρχών, τη στιγμή που αποφυλακίζονται κατά εκατοντάδες οι κρατούμενοι βαρέων αδικημάτων, γιατί εμμένουν να κρατούν το Γιώργο στη φυλακή.Όταν γίνει η δίκη του, στο ακροατήριο θα λάμψει η αλήθεια και θα αποδειχθεί η αθωότητά του.Εγώ και ο συνάδελφός μου Βαγγέλης Παραστατίδης τον επισκεπτόμαστε συνέχεια και του εξηγούμε τις ενέργειές μας και τις δικαστικές εξελίξεις, στηρίζοντάς τον ψυχολογικά σε απόλυτη συνεργασία με την οικογένειά του και τον φιλικό του περίγυρο.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ