Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Να μειωθεί το ποσό της δόσης για την εξαγορά της ποινής του ζητεί ο Νίκος Ζήγρας  

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Να μειωθεί το ποσό της δόσης για την εξαγορά της ποινής του ζητεί ο Νίκος Ζήγρας  

Αίτημα προς τις αρμόδιες αρχές να μειωθεί το ποσό της μηνιαίας δόσης που καταβάλλει για να εξαγοράσει την ποινή η οποία του είχε επιβληθεί, υπέβαλλε ο Νίκος Ζήγρας , εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Ο Ζήγρας, ο οποίος ήταν πρόσωπο κλειδί στην καταδίκη του πρώην υπουργού, αφού από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε πρόθυμος να μιλήσει για έκνομη διακίνηση χρήματος, καταδικάστηκε στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε φυλάκιση 4 ετών.

Ήταν η δευτεροβάθμια δίκη του κ. Τσοχατζόπουλου, στην οποία καταδικάστηκαν στα τέλη Οκτωβρίου του 2017 , ο ίδιος (19 χρόνια κάθειρξη) και άλλα 14 άτομα.

Σε πρώτο βαθμό ο Ζήγρας είχε καταδικαστεί σε ποινή 6 ετών με ελαφρυντικό , αφού είχε συνεργαστεί με τις αρχές καταθέτοντας εναντίον του Άκη, και η ποινή του στο Εφετείο μειώθηκε κατά δυο χρόνια. Το δικαστήριο μετέτρεψε την ποινή σε εξαγοράσιμη και τότε ο κατηγορούμενος ζήτησε , λόγω οικονομικής δυσπραγίας, να πληρώνει σε δόσεις. Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και όρισε ως ημερήσια αποζημίωση τα 30 ευρώ, που με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 1059 ευρώ το μήνα επί 3 χρόνια (η μεγαλύτερη δυνατή χρονική διάρκεια). Η πρώτη δόση ορίστηκε για τον Ιανουάριο του 2018.

Ήταν απολύτως συνεπής

Όπως αναφέρει στο dikastiko.gr ο συνήγορός του Στ. Γκαρίπης (φωτογραφία), ο Ζήγρας ήταν απολύτως συνεπής στην καταβολή των δόσεων των 1059 ευρώ μηνιαίως, όμως αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα για να πληρώνει αφού με τη σύνταξη που παίρνει δεν μπορεί να συντηρηθεί. Υπέβαλλε λοιπόν αίτημα να μειωθεί η ημερήσια αποζημίωση στα 10 ευρώ για να μπορεί να ανταποκριθεί.

Αυστηροποίηση

Παράλληλα είναι  σαφές πως οι αρχές από 1.1.2019 προχωρούν σε αυστηροποίηση των προθεσμιών καταβολής των δόσεων εξαγοράς των ποινών. Η εντολή που έχει δοθεί είναι πως αν η καταβολή δεν έχει γίνει εντός του πρώτου 3μερου ή 5μερου, τότε θα εκδίδεται σήμα σύλληψης προς τις διωκτικές αρχές.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ