Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ξανά στο εδώλιο δυο παιδίατροι για τον θάνατο βρέφους δυο μηνών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξανά στο εδώλιο δυο παιδίατροι για τον θάνατο βρέφους δυο μηνών

Ξανά στο εδώλιο στέλνει ο Άρειος Πάγος με απόφαση του δύο ιατρούς για θάνατο βρέφους δύο μηνών στο νοσοκομείο Πατρών τον Νοέμβριο του 2012!

Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας έκρινε ότι η απαλλάχθηκε για τις δύο ιατρούς απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών δεν είχε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και παραπέμπει την υπόθεση για νέα συζήτηση στο ίδιο Δικαστήριο που θα συγκροτηθεί από άλλους δικαστές εκτός από αυτούς που δίκασαν προηγουμένως.

Στην προκειμένη περίπτωση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών κήρυξε αθώες τις κατηγορούμενες για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης οι κατηγορούμενες από έλλειψη της προσοχής που όφειλαν κατά τις περιστάσεις και μπορούσε η καθεμία τους προξένησαν το θάνατο του βρέφους.

Πράξεις και παραλείψεις, προκάλεσαν το θάνατο του βρέφους

Ειδικότερα, η πρώτη κατηγορούμενη ως ειδικευόμενη ιατρός κατέχουσα τη θέση ειδικευόμενης παιδίατρου και η δεύτερη ως ειδικευμένη ιατρός – παιδίατρος, από αμέλεια, με πράξεις και παραλείψεις τους, προκάλεσαν το θάνατο βρέφους ηλικίας δυο μηνών και τριών ημερών το οποίο είχε παραπεμφθεί από το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου με εμπύρετο βρογχιολίτιδα και τελικά κατέληξε τρεις ημέρες μετά στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών από πνευμονία.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείου Πατρών έκρινε ότι ο θάνατος του βρέφους δεν μπορεί να συσχετισθεί με οποιαδήποτε πράξη ή παράλειψη των κατηγορουμένων και πως αντιμετώπισαν το περιστατικό ενεργώντας με γνώμονα την ιατρική δεοντολογία και τους κανόνες της ιατρικής επιστήμης.

Ωστόσο, ο Άρειος Πάγος, αντίθετα, έκρινε ότι το το Δικαστήριο, δεν διέλαβε ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία για την απαλλαγή των κατηγορουμένων από την αποδιδόμενη σε αυτές πράξη της ανθρωποκτονίας από αμέλεια.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ