Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ξεκινά (ξανά) η δίκη των 21 για τις Σκουριές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξεκινά (ξανά) η δίκη των 21 για τις Σκουριές

Ξεκινά σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης η μητέρα των δικών για τις Σκουριές. 21 κάτοικοι της Ιερισσού Χαλκιδικής αναμένεται να κάτσουν ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής τον Φεβρουάριο του 2013.

Οι κάτοικοι της Χαλκιδικής, που εδώ και χρόνια είναι αντίθετοι στην επένδυση, κατηγορούνται μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη, την οποία οι δικηγόροι των κατηγορουμένων χαρακτηρίζουν «μαραθώνιο», ξεκίνησε στο μεσημέρι της 1ης Οκτωβρίου και συνεχίζεται σήμερα Δευτέρα, αύριο Τρίτη και στις 25, 29, 30 και 31 του μήνα στην αίθουσα 347 του τρίτου ορόφου των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης. Την πρώτη ημέρα στα δικαστήρια βρέθηκαν νέοι και νέες, παππούδες και γιαγιάδες, μικρά παιδιά φορώντας μαύρα μπλουζάκια με τυπωμένο το σύνθημα «SOS Χαλκιδική».

Παραβίαση των συνταγματικών κανόνων

Για ευθεία παραβίαση των συνταγματικών κανόνων που σκοπό έχουν να τρομοκρατήσουν μια κοινωνία μίλησε στη «δημοκρατία» ο ένας εκ των δικηγόρων υπεράσπισης, Γιώργος Κυρίτσης. «Βαφτίστηκε μια ολόκληρη περιοχή εγκληματική οργάνωση γιατί θέλουν να την στοχοποιήσουν» ανέφερε.

Με αφορμή τη δίκη μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα του Σαββάτο ανάρτησαν στον Λευκό Πύργο τεράστιο πανό κατά της εταιρίας.

«H Eldorado λεηλατεί, εκβιάζει, παρανομεί» έγραφε μεταξύ άλλων το πανό. «Οι 21 κατηγορούμενοι που διώκονται με βαριές κατηγορίες, και που στο πρόσωπό τους διώκεται όλη η κοινωνία της Χαλκιδικής, δικαιούνται και πρέπει να αθωωθούν. Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνουμε ότι είναι αδιανόητο να δικάζονται άνθρωποι επειδή προστατεύουν την υγεία, το περιβάλλον, το μέλλον των παιδιών τους» σχολίασαν μεταξύ άλλων τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ