Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Οριστικά σε δίκη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οριστικά σε δίκη ο Ευάγγελος Μυτιληναίος

Σε δίκη θα παραπεμφθεί οριστικά ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, με την κατηγορία της δωροδοκίας για υπόθεση προ 15 ετίας .

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε , κατά  πλειοψηφία, την αιτηση αναίρεσης κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών με το οποίο παραπέμπονταν σε δίκη ο  επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος καθώς και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης .

Η υπόθεση αφορά έμβασμα 250.000 ευρώ, που εντοπίστηκε από τις αρχές να έχει καταβληθεί σε εταιρεία του κ. Νέζη πριν από δεκαπέντε χρόνια.Το επίμαχο έμβασμα εντοπίστηκε σε εταιρεία του κ. Νέζη από εταιρεία συμφερόντων του Ευάγγελου Μυτιληναίου, και κατά τις εισαγγελικές αρχές, που άσκησαν και την ποινική δίωξη αφορούσε ανάθεση έργου της ΔΕΗ στο Λαύριο στην εταιρεία ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτιληναίου.

Η υπόθεση ανάγεται στο 2003 και καταγγελίες είχε κάνει ο τότε πρόεδρος της ΔΕΗ Γιάννης Παλαιοκρασσάς. Και οι δύο εμπλεκόμενοι , αρνούνται την πράξη που  τους αποδίδεται και υποστηρίζουν ότι η επίμαχη συναλλαγή αφορούσε παλαιότερη παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών εκ μέρους του κ. Νέζη προς τον Όμιλο Μυτιληναίου και σε καμία περίπτωση δεν αφορούσε συγκεκριμένο έργο της ΔΕΗ.

Κατά πλειοψηφία

Το αρμόδιο τμήμα , με πρόεδρο την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Μαρία Γαλάνη , έκρινε ότι δεν πρέπει να αναιρεθεί το επίμαχο βούλευμα, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι  η υπόθεση παραπέμπεται πλέον στο ακροατήριο. Με βάση το βούλευμα του  Συμβουλίου Εφετών  ο κ. Μυτιληναίος παραπέμπεται  για το αδίκημα της δωροδοκίας, ενώ είχε απαλλαγεί  για δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος ). Σε ό,τι αφορά τον Στέργιο Νέζη, σύμφωνα με το βούλευμα παραπέμπεται και για δωροδοκία και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ