Σάββατο 20 Απριλίου 2024

«Οταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Οταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα»

Σειρά συναντήσεων των δικηγόρων του Αρ.Φλώρου και του Γ. Αντωνόπουλου πριν την έναρξη της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του τελευταίου περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ο συνήγορος Θεόδωρος Παναγόπουλος.

Τι κατέθεσε ο πρ. συνήγορος του Γ. Αντωνόπουλου στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας 

Κάτω απο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με δεκάδες πάνοπλους αστυνομικούς μέσα στη δικαστική αίθουσα, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει κλοιό γύρω από τους τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους συνεχίστηκε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Οι αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και με το χέρι στην σκανδάλη δεν άφησαν λεπτό από τα μάτια τους, τους τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους.

Στιλό

Σε κάθε περίπτωση αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του φερόμενου ως αρχηγού της «μαφίας των φυλακων», Κλ. Λεκοτσάι, ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του ένα στιλό. Η κίνηση αυτή παρέπεμψε στη συνομιλία που έχει δει το «φως» της δημοσιότητας για σχεδιαζόμενη επίθεση με στιλό μέσα στο οποίο θα έχει τοποθετήσει λάμα με στόχο το Μάκη Βορίδη, συνήγορο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση. Ένας αστυνομικός πήρε απο τα  χέρια του κατηγορούμενου το στιλό για να του το δώσει λιγο αργότερα προκειμένου να σημειώσει και στη συνέχεια να του το αφαιρέσει και πάλι. Λίγα  λεπτά νωρίτερα ειχε μπει στο δικαστήριο ο Μάκης Βορίδης συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

“Ποτέ για χρήματα”

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος,  ο οποίος μέχρι την περασμένη Τετάρτη ήταν συνήγορος του προφυλακισμένου δικηγόρου, Γ. Αντωνόπουλο, κλήθηκε να απαντήσει για τις συνεννοήσεις με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο πριν την δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του εντολέα του.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ο ίδιος παραβρέθηκε σε τρεις συναντήσεις που αφορούσαν την απόπειρα σε βάρος του κατηγορούμενου πλέον δικηγόρου με κεντρικό θέμα την δήλωση παράστασης πολιτικής πολιτικής αγωγής ή όχι στην υπόθεση. Οπως είπε σε καμία συνάντηση ή τηλεφωνική επαφή με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο δεν τέθηκε θέμα χρημάτων .

Δεν γνωρίζει τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει

Ο μάρτυρας είπε πως ειχε δευτερεύοντα ρόλο στην υπόθεση, καθώς όπως ασχολήθηκε με την υπόθεση τρία χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας (τον Μάιο του 2017 δηλαδή) και δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν γνωρίζει τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει. Μάλιστα, υπό το φως των αποκαλύψεων για την “μαφία των φυλακών ”  ο κ. Παναγόπουλος τόνισε:

“Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου (σ.σ. προφυλακισμένος δικηγόρος ) με τον κατηγορούμενο δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα… Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση”. Όπως είπε έμαθε εκ των υστέρων  ότι ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος που χειριζόταν από την πρώτη στιγμή την υπόθεση ζήτησε 200.000 ευρώ ως δικηγορική αμοιβή από την πλευρά Φλώρου διευκρινίζοντας πως είναι κάτι που συνηθίζεται σε περιπτώσεις συμβιβασμού.

Ο ισχυρισμούς αυτός προκάλεσε την αντίδραση ενός εκ των κατηγορουμένων ο οποιος σχολίασε : “Δυόμισι εκατομμυρια ζήτησε , κρίμα δεν το θυμάται “.

Φοβόταν και τη σκιά του

Ο κ. Παναγόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο προφυλακισμένος δικηγόρος μετά την απόπειρα σε βάρος του “φοβόταν και τη σκιά του” συμπληρώνοντας πως θεωρεί πως όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγός της μαφίας .

“Υπό το καθεστώς φόβου που ζούσε θα μπορούσε να θεωρήσει ότι πίσω από τις απειλές βρίσκεται οποιοσδήποτε ” ειπε χαρακτηριστικά για να ακουστεί ένας από τους κατηγορούμενους να ρωτά  “Φοβάσαι από έναν άνθρωπο που σε βοηθάει ;”.

«Ποιος από εσάς έλεγε πως ελέγχει του Αλβανούς»

Λίγο πριν ολοκληρώσει την κατάθεση του ο μάρτυρας δέχτηκε τις ερωτήσεις του κατηγορούμενου ως ηθικού αυτουργού της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ο οποιος αναφέρθηκε σε συζήτησεις, που φέρεται να έγινε μεταξύ συνηγόρων στο γραφείο του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

  • Κατηγορούμενος: Ποιος από εσάς έλεγε ότι εχει τους Αλβανούς υπό έλεγχο;  Μάρτυρας: πάντως όχι εγώ.  Κατηγορούμενος : Ποιος ζήτησε λεφτά από τον μακαρίτη τον Ζαφειρόπουλο;  Μάρτυρας : Έχω απαντήσει Κατηγορούμενος : Μπορεί να ζήτησα εγώ; Μάρτυρας : Είπα εγώ για σένα;  Πρόεδρος : Αφήστε τον

Η δίκη συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ