Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Ο “πόλεμος των Ρόουζ” για Καρούζο-Σκαφτούρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο “πόλεμος των Ρόουζ” για Καρούζο-Σκαφτούρου

Μόλις 2,5 μήνες μετά την ομόφωνη καταδίκη του Ιωάννη Καρούζου και της Ρεβέκκας Σκαφτούρα σε 16 και 14 χρόνια κάθειρξης αντίστοιχα, για το αποκαλούμενο «Καρούζος gate», το άλλοτε αγαπημένο ζευγάρι βρέθηκε αντιμέτωπο στα δικαστήρια. Πιο συγκεκριμένα, η Ρεβέκκα Σκαφτούρα ήταν κατηγορούμενη έπειτα από μήνυση του πρώην συζύγου της για παραβίαση δικαστικής απόφασης, μια υπόθεση που αφορούσε στα δύο τους παιδιά.

Το πρώην “αγαπημένο” ζευγάρι έχει αλληλομηνυθεί αρκετές φορές στο παρελθόν

Η ίδια, που είναι ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεση του σκανδάλου με τις εξωχώριες εταιρίες, εμφανίστηκε στο δικαστήριο, ενώ ο Γιάννης Καρούζος δεν μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται. «Είχε εκδοθεί απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που είχε δικαίωμα να βλέπει τα δύο τέκνα του. Το 2011 δε συμμορφωθήκατε με την απόφαση, τουλάχιστον σύμφωνα με τη μήνυση» είπε η Πρόεδρος στην κ. Σκαφτούρα.

“Το παιδί με έψαχνε”

«Η μήνυση έχει γίνει ως επίθεση, επειδή το Πάσχα στις 24 Απριλίου του 2011 παρέλαβε το κοριτσάκι μου, αλλά το αγόρι δεν ήθελε να πάει μαζί του λόγω της έντασης που επικρατούσε. Είχε γίνει τότε ένα επεισόδιο. Τη Μεγάλη Τρίτη παρέλαβε τη μικρή. Έπρεπε να επιτρέψει Δευτέρα του Πάσχα. Δεν την επέστρεψε. Είχαμε ελάχιστη επαφή. Είχε πει όταν θα πάει στην Κρήτη και πήγε στη Σύρο. Το παιδί με έψαχνε» περιέγραψε η κατηγορουμένη και ακολούθησε σειρά ερωτήσεων από την έδρα σχετικά με τα καταγγελλόμενα από τον Γιάννη Καρούζο, ότι δεν τον άφησε να δει τα παιδιά του.

  • Πρόεδρος: Στις 7 Μαΐου του 2011 λέει ότι ότι σας έπαιρνε τηλέφωνα και δε σας έβρισκε.
  • Ρ.Σ: Δεν με πήρε ότι θα έρθει να πάρει τα παιδιά.
  • Πρόεδρος: Ο ίδιος λέει ότι μιλήσατε και θα φτιάχνατε τα πράγματα των παιδιών και στη συνέχεια σας αναζήτησε και δεν σηκώνατε το τηλέφωνο.
  • Ρ.Σ: Είναι ψέμα. Όλο θα ερχόταν σε ένα δίωρο και σε άλλο ένα δίωρο και τα παιδιά περίμεναν και ένιωθαν ένα αρνητικό συναίσθημα για το αν θα έρθει ο πατέρας τους. Τα ίδια έκανε και το Πάσχα και απευθύνθηκα στον εισαγγελέα της Κρήτης. Το κινητό μου ήταν ανοιχτό, επικοινωνήσαμε, είπαμε ότι θα έρθει και δεν ήρθε.
  • Πρόεδρος: Που βρίσκεται σήμερα; Πώς είναι οι σχέσεις σας;
  • Ρ.Σ: Σήμερα είναι έγκλειστος στη φυλακή. Έχουν γίνει προσπάθειες από εμένα για τη σχέση του με τα παιδιά αλλά υπάρχει από την πλευρά του αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά. Τον επισκέφθηκαν πολλές φορές. Σήμερα βρίσκεται στο νοσοκομείο κρατουμένων Κορυδαλλού. Έχει πρόβλημα με το πόδι του.

Αθώα η κατηγορουμένη!

Μετά την απολογία της το δικαστήριο κήρυξε αθώα την Ρεβέκκα Σκαφτούρα, καθώς σε κάθε περίπτωση δεν υπήρχε και κάποιος από την πλευρά του Γιάννη Καρούζου για να υποστηρίξει τη μήνυσή του. Το ζευγάρι πάντως έχει αλληλομηνυθεί στο παρελθόν αρκετές φορές, ενώ η Ρεβέκκα Σκαφτούρα είναι παρούσα σε κάθε διαδικασία, υποστηρίζοντας πως για όλες τις εμπλοκές της με τη δικαιοσύνη, ευθύνεται ο πρώην σύζυγός της. Μάλιστα, σε ποινικό δικαστήριο που είχε η ίδια πριν από δύο χρόνια για χρέη στο Δημόσιο που ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, είχε ξεσπάσει σε βάρος του Γιάννη Καρούζου, με την έδρα όμως να της επιβάλλει τελικά ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 20 ευρώ ημερησίως.

«Είμαι αθώα. Δεν έχω τέτοια χρέη στο Δημόσιο εγώ. Αυτά που έχουν καταλογιστεί σε μένα αφορούν λογαριασμούς εταιριών. Υπήρχε ένα σύνολο εταιριών του ομίλου Καρούζος. Ήταν κατασκευαστικές. Χρησιμοποιούσαν και λογαριασμούς δικούς μας. Όμως αυτοί ήταν ενδιάμεσοι λογαριασμοί. Τα χρέη είναι από χρήματα και διαχείριση εταιρικών λογαριασμών», είπε προκαλώντας την έκπληξη του εισαγγελέα.

  • Εισ: Πώς εμπλέκονται προσωπικοί σας λογαριασμοί σε όμιλο εταιριών
  • Ρ.Σ: Οι εταιρίες ανήκουν στον πρώην σύζυγο. Τότε του παρουσιάστηκε πρόβλημα και χρησιμοποιήθηκαν οι δικοί μου λογαριασμοί. Έμπαιναν και έβγαιναν χρήματα μέσω λογαριασμών μου και χρησιμοποιούνταν σε εταιρίες…
  • Εισ: Μα πώς δεχτήκατε κάτι τέτοιο! Αυτό θα ήταν επίφοβο και για άλλα αδικήματα πλην αυτού για το οποίο βρίσκεστε εδώ.
  • Ρ.Σ.: Το δέχτηκαν σαν σύζυγος. Ήθελα να στηρίξω τον άνδρα μου και να βοηθήσω στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Τα όσα υποστήριξε η Ρεβέκκα Σκαφτούρα δεν έπεισαν τον εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή της. Λίγο πριν ακούσει την καταδικαστική απόφαση από το δικαστήριο, η ίδια ανέφερε: «Είμαι άνεργη, έχω δίδυμα παιδάκια κι ο πατέρας των παιδιών είναι στη φυλακή. Θα ήθελα άλλος άνθρωπος στη θέση μου να μη βρεθεί…».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ