Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Τι λένε κόρη και μάνα μετά τη δικαστική απόφαση.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παιδοκτονία στην Πετρούπολη: Τι λένε κόρη και μάνα μετά τη δικαστική απόφαση.

Μια ευκαιρία ακόμη στη ζωή της αναζητά η 20χρονη σήμερα κοπέλα που τον Φεβρουάριο του 2018 μαζί με τη μητέρα της σκότωσαν και στη συνέχεια πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων το μόλις λίγων ωρών βρέφος που είχε φέρει στη ζωή.

Μία ευκαιρία που το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της  έδωσε  μετατρέποντας την κατηγορία που της αποδόθηκε από ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε  παιδοκτονία, που τιμωρείται ελαφρύτερα,  και αναγνωρίζοντάς της το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας με αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης 5 ετών με ανασταλτικό έως την έφεση.

Μιλώντας  στην  Realnews μετά την  απόφαση  του δικαστηρίου ζήτησε συγγνώμη για την οργή που προκάλεσε ευχαριστώντας την ελληνική δικαιοσύνη που της έδειξε επιείκεια. «Ζήτω συγγνώμη από τον θεό και τους συνανθρώπους μου για την οργή που τους  έκανα να αισθανθούν. Αναζητώ και εγώ μια ευκαιρία στη ζωή. Ευχαριστώ την ελληνική δικαιοσύνη που μου την έδωσε».

Το δικαστήριο της έδωσε μια  ακόμη ευκαιρία

Το ανθρώπινο πρόσωπό της έδειξε η δικαιοσύνη και στην μητέρα της  η οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 12 ετών για ανθρωποκτονία  χωρίς να της αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο και σε αυτήν χορηγήθηκε το ανασταλτικό στην έφεση. Όπως λέει στην «R» αναγνωρίζει και η ίδια ότι το δικαστήριο της έδωσε μια  ακόμη ευκαιρία με το να μην τη στείλει πίσω στη φυλακή όπου έμεινε  σχεδόν ενάμιση χρόνο .«Έμεινα 17 μήνες στη φυλακή ίσως όχι άδικα. Μου δίνεται η ευκαιρία να ενώσω πάλι την οικογένεια μου και να σκεφτώ τα τραγικά λάθη μου».

Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε λίγες ημέρες αφότου οι δύο γυναίκες πέταξαν νεκρό το μωρό σε έναν σκουπιδοτενεκέ, αναβίωσε και πάλι μέσα από τις απολογίες τους στο Μεικτό Ορκωτό.

Η νεαρή μητέρα του βρέφους  το οποίο βρέθηκε μέσα σε μια σακούλα σούπερ μάρκετ έχοντας ακόμη τον λώρο τυλιγμένο στο λαιμό του, υποστήριξε ότι έμεινε έγκυος από μια τυχαία επαφή . Έναν άνδρα τον οποίο γνώρισε μέσω κοινών γνωστών αλλά δεν διατήρησε καμία  επικοινωνία  μαζί του στη συνέχεια. Το ότι ήταν έγκυος το κατάλαβε, όπως είπε, όταν ήταν ήδη 7 μηνών.

«Κατάλαβα όταν ξάπλωσα μια ημέρα κάτι να κουνιέται.. Δεν πήγα όμως στο γιατρό γιατί ντρεπόμουν. Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου».

Στη μητέρα της το αποκάλυψε όταν πλέον δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς.  Την ημέρα δηλαδή που  γέννησε μέσα στο μπάνιο του σπιτιού τους.

«Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα… Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί…». Προσπαθώντας να απαλλάξει τη μητέρα της  ισχυρίστηκε, σε αντίθεση με ότι είχε πει κατά την απολογία της στον ανακριτή  τον Μάρτιο του 2018, πως η ίδια έβαλε χαρτί στο στόμα του μωρού και στη συνέχεια της ζήτησε μια σακούλα. «Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την»…

Ο συνήγορος των δύο γυναικών Σπύρος Δημητρίου, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, δήλωσε στην «R»:

«Η δικαιοσύνη με γνώμονα την ορθή νομική εφαρμογή και στα πλαίσια επιείκειας θεώρησε ότι προς το παρόν δεν έχει κάποιο νόημα για την έννομη τάξη η περαιτέρω τιμωρία αμφοτέρων των γυναικών.

Σίγουρα θα εκτιμηθεί και θα αξιολογηθεί η συμπεριφορά τους έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο όπου αναμένεται η τελεσίδικη κρίση για τις πράξεις τους. Στη 19χρονη ήδη αναγνωρίστηκε η περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας ως ελαφρυντικό στοιχείο ενώ στη μητέρα της απορρίφθηκαν τα αιτήματα για αναγνώριση ελαφρυντικών ωστόσο της επιβλήθηκε μειωμένη ποινή όπως πλέον προβλέπεται στον Ποινικό Κώδικα»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ