Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 6 μηνών για τον 25χρονο που σκότωσε τον θείο του με 11 μαχαιριές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποινή κάθειρξης 15 ετών και 6 μηνών για τον 25χρονο που σκότωσε τον θείο του με 11 μαχαιριές

Σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και 6 μηνών καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά τον 25χρονο που στις 17 Αυγούστου του 2017, είχε σκοτώσει με 11 μαχαιριές τον θείο του στη Νίκαια, υποστηρίζοντας πως το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει.

Δικαστές και ένορκοι έκριναν ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απορρίπτοντας τον ισχυρισμό του ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, αλλά του αναγνώρισαν το ελαφρυντικό ότι ωθήθηκε στο έγκλημα εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του 54χρονου θύματος.

Ο 25χρονος στην απολογία του ενώπιον της έδρας εξήγησε πως επισκέφθηκε τον θείο του προκειμένου να του επιστρέψει κάποια χρήματα που του είχε δανείσει στο παρελθόν  και περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που προηγήθηκαν στο σπίτι του θύματος πριν ο ίδιος στρέψει πάνω του το μαχαίρι τραυματίζοντας τον θανάσιμα.

«Μου είπε να μου δώσει κάποια ρούχα, γιατί δεν μπορούσε ο ανιψιός του να κυκλοφορεί με κουρέλια(…), όταν  έβγαλα ένα γιλέκο που δοκίμαζα μου επιτέθηκε. Ήρθε από πίσω μου και βάζει το χέρι στο εσώρουχο μου, αντέδρασα…», είπε ο 25χρονος.

«Ο άνθρωπος αυτός είχε γίνει ζώο, πήγε να με βιάσει!», τόνισε ο νεαρός κατηγορούμενος και υποστήριξε πως ο θείος του και στο παρελθόν τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Στην πρότασή του ο εισαγγελέας επισήμανε πως το θύμα είχε καταστρέψει την ψυχολογία του κατηγορουμένου, παρενοχλώντας τον από την εφηβική του ηλικία και ζήτησε την μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία εν βρασμώ ψυχικής ορμής, πρόταση που ωστόσο δεν υιοθετήθηκε από την έδρα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ