Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πρόστιμο 572.000.000$ και καταδίκη της εταιρείας Johnson & Johnson για παραπλανητική διαφήμιση (video)

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Πρόστιμο 572.000.000$ και καταδίκη της εταιρείας Johnson & Johnson για παραπλανητική διαφήμιση (video) Freepik

Πρόστιμο μαμούθ επέβαλε ένας δικαστής στην  Οκλαχόμα στη φαρμακοβιομηχανία Johnson & Johnson.  Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη φαρμακοβιομηχανίας στις ΗΠΑ για την κρίση οπιούχων με δεκάδες χιλιάδες θανάτους έπειτα από υπερβολική δόση αναλγητικών.

Ο δικαστής κατηγορεί την εταιρεία ότι ευθύνεται για την πυροδότηση της κρίσης των οπιούχων που μαστίζει την Πολιτεία αυτή, καθώς η εταιρεία με παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ διαφήμιζε αναλγητικά, υποχρεώνοντας την εταιρεία να πληρώσει 572 εκατομμύρια δολάρια προς ζημιές στην Πολιτεία της Οκλαχόμα. Η Johnson & Johnson ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση.

«Η κρίση των οπιούχων είναι ένας άμεσος κίνδυνος και απειλή για τους κατοίκους της Οκλαχόμα και πρέπει να περιοριστεί άμεσα » δήλωσε ο δικαστής Θαντ Μπάλκμαν κατά την ανακοίνωση της απόφασης, έπειτα από δύο μήνες δίκης.

Ο δικαστής δήλωσε ότι το εργαστήριο Janssen της Johnson & Johnson υιοθέτησε πρακτικές «παραπλανητικού μάρκετινγκ και προώθησης οπιοειδών», προκαλώντας μια κρίση εξάρτησης από αυτά τα φάρμακα, θανάτους από υπερβολική δόση και αύξηση του κόστους των φαρμάκων, καθώς και αύξηση στερητικού συνδρόμου από οπιοειδή νεογνών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ