Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ρόδος: Πατέρας κέρδισε την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών 

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ρόδος: Πατέρας κέρδισε την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών 

Στον πατέρα ανατέθηκε η επιμέλεια των δύο ανήλικων παιδιών του, καθώς η μητέρα φέρεται να επέλεξε να επενδύσει στο νέο της σύντροφο παραμελώντας τα παιδιά της. Η σχετική απόφαση εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, ενώ η μητέρα παραιτήθηκε και από την άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου για να διεκδικήσει την επιμέλεια των παιδιών της!

Το ζευγάρι είχε παντρευτεί το 2004 και απέκτησε δύο παιδιά ηλικίας 10 και 13 ετών σήμερα. Τον Ιούνιο του 2016 τράβηξαν χωριστούς δρόμους και για περισσότερα από δύο χρόνια, βρίσκονταν σε διάσταση.

Αρχικά, μετά τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης η επιμέλεια των ανήλικων τέκνων τους, ασκούνταν από κοινού και από τους δύο και τα παιδιά διέμεναν εναλλάξ ανά ημέρα στις οικίες αμφότερων των γονέων τους. Η κατάσταση αυτή λειτούργησε μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Αδιαφορούσε για τις ανάγκες των παιδιών της

Εκείνη την περίοδο όμως, η μητέρα αποφάσισε να συγκατοικήσει με τον νέο σύντροφό της, οπότε και σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, άρχισε να επιδεικνύει αδιαφορία προς τις ανάγκες των παιδιών της.

Μάλιστα, φέρεται να αδιαφορούσε πλήρως ακόμη και για την καθαριότητά τους και την εκπαίδευσή τους, ενώ τους ανέθετε οικιακές εργασίες που δεν συμβαδίζουν με παιδιά της ηλικίας του. Κατά την ακροαματική διαδικασία αποκαλύφθηκε ότι ο σύντροφός της είχε επιθετική και απαξιωτική συμπεριφορά  απέναντι στα δύο παιδιά της, χωρίς εκείνη δε να παρεμβαίνει.

Πλέον και τα δύο παιδιά ήθελαν να διαμένουν μόνιμα με τον πατέρα τους, που όπως κατατέθηκε στο δικαστήριο, τα “φροντίζει με ιδιαίτερη στοργή, αφοσίωση και τρυφερότητα, επιδεικνύοντας αμέριστο ενδιαφέρον προς αυτά και ικανοποιώντας τις διατροφικές, εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές ανάγκες τους”.

Κατά συνέπεια το δικαστήριο έκρινε πως η επιμέλεια έπρεπε να δοθεί στον πατέρα, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός της πλήρους αδιαφορίας της μητέρας, που δεν θέλησε να “ανατρέψει” την απόφαση, προσβάλλοντάς τη με κάποιο ένδικο μέσο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ