Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε δίκη 23 κατηγορούμενοι για μαστροπεία 10χρονου κοριτσιού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε δίκη 23 κατηγορούμενοι για μαστροπεία 10χρονου κοριτσιού

Μία φρικιαστική υπόθεση μαστροπείας που εκτυλίχθηκε πριν μερικά χρόνια με θύμα ένα δεκάχρονο τότε κοριτσάκι αναβιώνει, αυτό το διάστημα, στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας.

Στο εδώλιο κάθονται 23 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζοντας κατά περίπτωση τα αδικήματα της μαστροπείας, της αποπλάνησης παιδιού, της ασέλγειας, της σωματεμπορίας και της χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση έλαβε χώρα σε χωριό της Καρδίτσας. Αρχές του 2009, μην αντέχοντας άλλο τον εφιάλτη που βίωνε από την ηλικία των δέκα ετών, η κοπέλα που σήμερα είναι 23 ετών, απευθύνθηκε στις αστυνομικές αρχές. Όπως προέκυψε η μικρή εξαναγκάστηκε να εκδίδεται σε γειτονικά χωριά της περιοχής όπου κατοικούσε, έναντι αμοιβής, την οποία κρατούσαν κυρίως κάποιοι εκ των κατηγορουμένων, οι οποίοι την προωθούσαν. Η μικρή απειλείτο από τους κατηγορούμενους ότι θα μάθει πατέρας της τι συμβαίνει και πως θα ανεβάσουν βίντεο και φωτογραφίες στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο, υπέκυπτε στις εντολές των μαστροπών.

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 38 χρόνια κάθειρξη μέχρι 37 μήνες φυλάκιση. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε απορρίψει τα αλλεπάλληλα αιτήματα της υπεράσπισης να προσέλθει και να καταθέσει στο Δικαστήριο το θύμα.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον Δεκέμβριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ