Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Σε περιπέτειες ο Σεφερλής για την “Σέφερλαντ”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε περιπέτειες ο Σεφερλής για την “Σέφερλαντ”

Σε δικαστικές περιπέτειες μπήκε ο Μάρκος Σεφερλής εξαιτίας του παιδότοπου «Σέρφερλαντ» τον οποίο είχε ανοίξει μαζί με δύο ακόμη συνεταίρους του το 2012. Αν και έχει πρακτικά αποχωρήσει, ο δημοφιλής ηθοποιός παραμένει εταίρος, με τους δύο συνεταίρους του να ζητούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του εξαιτίας αναρτήσεών του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook σχετικά με τον παιδότοπο. Η «Τζοϋλαντ» υποστηρίζει ότι έχει υποστεί ζημία εξαιτίας των αναρτήσεων του Μάρκου Σεφερλή, με την πλευρά του παρουσιαστή να ισχυρίζεται ότι δεν συμμετέχει πλέον στο εγχείρημα και απλώς χρησιμοποιούν το όνομα και το πρόσωπό του. Ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, αλλά ως μάρτυρας υπέρ του εμφανίστηκε η σύζυγός του Έλενα Τσαβαλιά.

«Είμαι η σύζυγος του κ. Σεφερλή. Εξακολουθεί να είναι εταίρος αλλά έχει αποχωρήσει χρόνια γιατί διαφωνεί με τον τρόπο διαχείρισης. Οι αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα ανακοινώνουν ότι ο ίδιος δεν βρίσκεται σε αυτό το χώρο, πράγμα αληθές. Η εταιρία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το όνομα του και τη μορφή του στη σελίδα της, επιδιώκοντας να προσελκύσει κόσμο. Δεν τηρήθηκαν τα συμφωνηθέντα μεταξύ τους. Γι’ αυτό θέλησε να αποχωρήσει. Δεν ξέρω αν έχει η εταιρία υποστεί ζημιά, αλλά έχει υποστεί ο ίδιος γιατί τον σταματούν συνεχώς στο δρόμο και του λένε για τον παιδότοπο παράπονα. Δεν έχει πρόθεση να κάνει άλλο παιδότοπο, αλλά έχει σπιλωθεί το όνομα του ήδη» ανέφερε η κ. Τσαβαλιά στο δικαστήριο.

Τα υβριστικά σχόλια

Στο επιχείρημα της εταιρίας σχετικά με την μη διαγραφή υβριστικών ή δυσφημιστικών σχολίων κάτω από τις ανακοινώσεις του, η σύζυγός του εξήγησε ότι ποτέ δεν διαγράφει σχόλια κανενός και δεν μπορεί να είναι υπόλογος για όσα γράφουν άλλοι. «Ο κόσμος του λέει εμείς ήρθαμε για σένα στον παιδότοπο και εσύ δεν ήσουν. Του λένε κανόνισα να κάνω πάρτι για το παιδί μου και δεν ήσουν. Όποτε έπρεπε να το πει ότι έχει αποχωρήσει. Αυτά τα χρόνια που ήταν μέσα στην εταιρία είχε μόνο ζημιά. Ο λογιστής μας αυτό λέει. Έχει να πάει δυο χρόνια εκεί ο κ. Σεφερλής», υποστήριξε η όμορφη ηθοποιός και δέχτηκε ερωτήσεις από τον δικηγόρο των αντιδίκων.

  • Δικηγόρος: Η απουσία του προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία;
  • Μάρτυρας: Όχι, οι άλλοι δυο εταίροι έχουν μεγαλύτερο ποσοστό μαζί.
  • Δ: Γιατί πρέπει κάποιος να κάνει αναρτήσεις και δεν φεύγει απλώς με νόμιμο τρόπο;
  • Μ: Ο κόσμος πρέπει να ενημερωθεί με τρόπο που να είναι άμεσος.
  • Δ: Γιατί ο κ. Σεφερλής πήρε το 45%, υπήρχε συγκεκριμένος λόγος;
  • Μ: Έβαλε τα χρήματα που αντιστοιχούν στο 45%.
  • Δ: Ναι, μήπως γιατί έχει δώσει το όνομα;
  • Μ: Όχι, γιατί έχει δώσει τα χρήματα.

Η εταιρία ιδρύθηκε το 2012 και ο Μάρκος Σεφερλής ήταν ένας από τους τρεις συνεταίρους με 45%, ενώ από 35% και 20% έχουν οι άλλοι δύο. «Ο τίτλος ήταν «Σεφερλαντ» από τον κ. Σεφερλή. Από αυτά που λέει πλέον, καταλαβαίνω ότι θέλει να αποχωρήσει. Έχει προβεί σε αναρτήσεις σε μέσα κοινωνική δικτύωσης. Λέει ότι δεν ασχολείται με τον παιδότοπο. Και δεν συμμετέχει στην εταιρία. Στα σχόλια από κάτω του γράφουν ότι δεν πρέπει να λέγεται Σεφερλαντ τότε. Ο Σεφερλής έχει πάψει να εμφανίζεται εδώ και 4 χρόνια. Στις αρχές ερχόταν για να μαζέψουμε κόσμο. Τα σχόλια που γινόταν από κάτω θιγούν την εταιρία. Είναι κακή διαφήμιση. Εξαιτίας των αναρτήσεων έχει πέσει η επισκεψιμότητα. Έχει πολλούς ακόλουθους και επηρεάζει. Οι γονείς φέρνουν τα παιδιά τους λόγω του ονόματος του Σεφερλής» υποστήριξε υπάλληλος της εταιρίας που ήρθε να καταθέσει στο δικαστήριο.

Η επίμαχη ανάρτηση

Η ανάρτηση του Μάρκου Σεφερλή ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η ζημιά μου είναι πολλή μεγάλη, δεν πηγαίνω χρόνια και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το όνομα μου». Αυτό κλήθηκε να σχολιάσει ο μάρτυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι «την επωνυμία την έχουν κατοχυρώσει και ο Σεφερλής πήρε 45% γιατί έδωσε το όνομα του, αλλιώς δε θα έπαιρνε τέτοιο ποσοστό». Κάτω από την ανάρτηση υπάρχουν σχόλια που αναφέρουν «θα φέρω μπράβους» ή «δε θα κάνω εκεί το πάρτι μου», ενώ υπήρξε και δημοσίευση περιοδικού για το θέμα, με την πλευρά του ηθοποιού να αρνείται ότι έκανε ουδέποτε δηλώσεις.

Αν και η εταιρία έχει βγάλει το πρόσωπο του Μάρκου Σεφερλή από τη μαρκίζα του παιδότοπου, όπως αποκαλύφθηκε στο δικαστήριο, παράμενε η φωτογραφία του στο σάιτ, οπότε δημιουργούνταν μπέρδεμα με τους πελάτες. «Προσκομίζω φωτογραφίες που στο σάιτ είναι οι φωτογραφίες του. Κάνουν κατασκηνώσεις στο Σεφερλαντ και υπάρχει παντού ο κ. Σεφερλής» είπε ο συνήγορος του, με την εταιρία να δεσμεύεται ότι θα αφαιρεθεί άμεσα η φωτογραφία. Ωστόσο, το ζήτημα του ονόματος του παιδότοπου, που αποτελεί ένα ακόμη πεδίο διαμάχης, θα κριθεί από το δικαστήριο, καθώς ναι μεν το «Σέφερλαντ» παραπέμπει φανερά στον ηθοποιό, αλλά από την άλλη το όνομα είναι κατοχυρωμένο από την εταιρία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ