Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίστηκε η δίκη για την απαγωγή και δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου.

Μέσα σε λυγμούς και στρεφόμενη συνεχώς εναντίον του βασικού κατηγορούμενου για την απαγωγή και τη δολοφονία του γιου της τον Αύγουστο του 2012, ολοκλήρωσε την κατάθεσή της η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

“Δολοφόνε, αλήτη. Ο Θεός υπάρχει και θα τιμωρήσει εσένα και τα παιδιά σου. Δολοφόνε”, του είπε κλαίγοντας.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ο ξάδελφος του Μάριου, ο οποίος υποστήριξε ότι όταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα, ο 73χρονος κατηγορούμενος προσπαθούσε να αποτρέψει την οικογένεια να ενημερώσει την αστυνομία.

“Με την καθοδήγηση του κατηγορουμένου, η μητέρα του Μάριου πήρε την απόφαση να δανειστεί το ποσό που της ζητούσαν οι απαγωγείς. Μας είπε ο κατηγορούμενος “μην το πείτε σε κανέναν , δε θα πάτε στην αστυνομία”. Επειδή η μητέρα του Μάριου δεν είχε συμπληρώσει το ποσό, ο κατηγορούμενος της έλεγε “κοίτα να δεις και οι απαγωγείς άνθρωποι είναι , μπορούν να δώσουν μια προθεσμία 10-15 ημερών.” Την επόμενη μέρα την πήραν οι απαγωγείς τηλέφωνο και της είπαν το ίδιο”.

Στη δική του κατάθεση φίλος του Μάριου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο 26χρονος δεν έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών. Λίγο αργότερα, ο κατηγορούμενος σηκώθηκε από τη θέση του και τον ρώτησε:

– Εσύ δεν είσαι που μου έδωσες κλωτσιά στο πρωτόδικο δικαστήριο; – Ναι. Και λίγες έφαγες. Το παιδί πού το έχεις;

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα, ο 73χρονος κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ η σύζυγός του σε κάθειρξη 18ετών.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Τετάρτη αφού προηγουμένως διέταξε τη βίαιη προσαγωγή μάρτυρα που φέρεται να συμμετείχε στη μεταφορά της σορού του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ