Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στείρι Βοιωτίας: Στο εδώλιο και πάλι ο δολοφόνος της 32χρονης Ευσταθίας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στείρι Βοιωτίας: Στο εδώλιο και πάλι ο δολοφόνος της 32χρονης Ευσταθίας

Αντιμέτωποι με τον καθ’ ομολογία δολοφόνο της  32χρονης Ευσταθίας Χαρατσή θα βρεθούν και πάλι οι συγγενείς της άτυχης γυναίκας η οποία βρήκε, πριν από πέντε χρόνια, τραγικό θάνατο από το χέρι του κουνιάδου της, μπροστά στα μάτια του μόλις 2,5 ετών παιδιού της.

Η φρικτή δολοφονία που συγκλόνισε, τον  Ιούλιο του 2013, τη μικρή κοινωνία στο Στείρι Βοιωτίας, αναβιώνει εκ νέου, στο  Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας όπου πρόκειται να ξεκινήσει μεθαύριο, Τετάρτη, η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 45χρονου σήμερα  Νίκου Παπαδημητρίου ο οποίος, τυφλωμένος από το ερωτικό πάθος που κρατούσε κρυμμένο επί χρόνια για εκείνη,  κατακρεούργησε  την 32χρονη νύφη του και στη συνέχεια αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

Την έσφαξε μπροστά στα μάτια του 2,5 ετών παιδιού της

Ήταν μεσημέρι  της 8ης Ιουλίου του 2013, όταν ο δράστης είπε στη μητέρα του, με την οποία έμενε στο ίδιο σπίτι, ότι θα πήγαινε δίπλα στου αδερφού του για να πιει καφέ. Ανυποψίαστη, η άτυχη γυναίκα άνοιξε την πόρτα στον φονιά της, ο οποίος της είπε ότι πήγε επίσκεψη για καφέ. Εκεί της έκοψε την καρωτίδα και στη συνέχεια έβγαλε το παιδί από το σπίτι, κλείδωσε την πόρτα και αυτοτραυματίστηκε. Το παιδί γεμάτο αίματα ανέβηκε στον πάνω όροφο, στο σπίτι της γιαγιάς του, η οποία κατατρόμαξε όταν το είδε σε αυτή την κατάσταση. Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έπλυνε νομίζοντας πως είχε κάπου κοπεί. Όταν όμως διαπίστωσε πως το αγοράκι δεν είχε κανένα τραύμα, κατέβηκε αλαφιασμένη στο σπίτι που έμενε η 32χρονη με το σύζυγό της. Άρχισε  να χτυπάει την πόρτα σαν τρελή, αλλά δεν της άνοιγε κανείς.

Οι γείτονες που έσπευσαν έσπασαν ένα παράθυρο και κατάφεραν να μπουν στο σπίτι, όπου αντίκρισαν ένα φρικιαστικό θέαμα, την άτυχη κοπέλα, μητέρα δύο αγοριών 2,5 και 10 ετών, να κείτεται στο πάτωμα νεκρή, μέσα σε λίμνη αίματος, με κομμένο τον λαιμό της, ενώ δίπλα της, επίσης μέσα στα αίματα, ψυχορραγούσε ο δράστης, ο οποίος αφού σκότωσε την 32χρονη επιχείρησε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο άντρας μεταφέρθηκε αμέσως με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αφού είχε κόψει με το μαχαίρι τις φλέβες του και είχε μαχαιριές στην κοιλιά. Αν και η κατάστασή του κρινόταν εξαιρετικά σοβαρή, τελικά κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Εκ των υστέρων, συγνώμη….

Το ιδιόχειρο σημείωμα που είχε αφήσει ο 44χρονος πάνω στο τραπέζι της κουζίνας πρόδιδε τα κίνητρα της άγριας δολοφονίας.

«Αυτή η γυναίκα ήταν καταστροφή στο σπίτι» και «Πλαστογραφία στα βιβλιάρια-Υπνωτικά σε μένα-με χάζεψε τελ.-συγγνώμη για όλα».

Με τα λόγια αυτά ο 44χρονος προσπάθησε να δικαιολογήσει την αποτρόπαια πράξη  του για την οποία, απολογούμενος στη δίκη του σε πρώτο βαθμό, υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει και δεν  μπορεί να εξηγήσει πώς έφτασε στον φόνο.

«Δεν μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια», είπε αναφερόμενος στην οικογένεια της Έφης. «Με όλους είχα πολύ καλές σχέσεις. Ζητώ συγνώμη».

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικά

Ωστόσο, το Ιούλιο του 2014, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καρπενησίου καταδίκασε χωρίς κανένα ,ελαφρυντικό τον Νίκο Παπαδημητρίου, σε ισόβια κάθειρξη.

Η οικογένεια της άτυχης κοπέλας  θεωρεί πως πρόκειται για ερωτικό έγκλημα, αφού ο κατηγορούμενο  ήταν ερωτευμένος με την 32χρονη χωρίς όμωςνα  αποκαλύψει ποτέ τον έρωτά του για τη νύφη του. Πάντοτε τη θαύμαζε και μέσα του,  ζήλευε τον αδελφό του που την είχε παντρευτεί, ενώ ο ίδιος δεν  είχε καταφέρει να φτιάξει τη δική του οικογένεια.

Θα ζητήσει μειωμένο καταλογισμό

Τώρα πια, η υπεράσπιση του κατηγορουμένου, με την επίκληση ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης,  προτίθεται να δώσει τη μάχη της αναγνώρισης του ελαφρυντικού του μειωμένου καταλογισμού προκειμένου να «σπάσουν» τα ισόβια.

Η μητέρα πάντως του κατηγορουμένου η οποία, όπως είχε πει  στην πρωτοβάθμια δίκη του,  εννέα μήνες μετά το έγκλημα   δεν είχε επισκεφτεί  το γιο της στην φυλακή, ούτε έχει μιλήσει μαζί του στο τηλέφωνο, όταν  ρωτήθηκε για τους λόγους της άγριας δολοφονίας , απάντησε: «Δεν έχω βγάλει κανένα συμπέρασμα. Δεν ξέρω, ο Θεός και η ψυχή του μόνο γνωρίζουν»

Έγκλημα πάθους;

Μέχρι και σήμερα, κανένας από το περιβάλλον της Ευσταθίας μπορεί να πει με σιγουριά ποιος ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του Νίκου Παπαδημητρίου.

Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 41χρονος φέρεται να ζήλευε τον αδελφό του επειδή είχε δημιουργήσει οικογένεια και να επιθυμούσε ερωτικά τη Ευσταθία. Και αυτό γιατί ο αδελφός του είχε το σεβασμό τόσο των γονιών του όσο και της τοπικής κοινωνίας ως ένας έντιμος και εργατικός οικογενειάρχης.

Στα παραπάνω συνηγορούν και τα όσα αναφέρονται σε κατάθεση της πρώην συντρόφου του δράστη, η οποία υποστηρίζει ότι ο Παπαδημητρίου, στις μεταξύ τους συζητήσεις, επαινούσε τη νύφη του και της έλεγε ότι μακάρι να μπορούσε να βρει και αυτός μία σαν κι αυτή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ