Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στη φυλακή 10 από τα μέλη της σπείρας με τις 47(!) κλοπές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή 10 από τα μέλη της σπείρας με τις 47(!) κλοπές

Βαριές ποινές στα μέλη σπείρας που είχε σαρώσει την Αττική με 47 κλοπές επέβαλλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στέλνοντας στη φυλακή τους 10 από τους 12 κατηγορούμενους!

Η συγκεκριμένη σπείρα των Ρουμάνων που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος  διαπιστώθηκε πως είχε διαπράξει 47 περιπτώσεις κλοπών. Τα κλοπιμαία ήταν, πέρα από χρήματα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, laptop, tablet, σκληροί δίσκοι, κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τέτοιου είδους αντικείμενα.

Η σπείρα είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος σε όλη την Ελλάδα

Μάλιστα στη δικογραφία υπήρξε και φωτογραφικό υλικό, το οποίο έδειχνε κάποιους από τους κατηγορουμένους στην περιοχή όπου και λάμβανε χώρα η κλοπή, να περπατούν στο δρόμο και να ελέγχουν πριν δράσουν αλλά και κατά τη δράση τους. Στα σπίτια των εμπλεκόμενων βρέθηκαν μετά από έφοδο της αστυνομίας όπλα (πιστόλια, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια κρότου, σπρέι πιπεριού) και πλήθος πλαστών διαβατηρίων, πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, πλαστών αδειών οδήγησης, καθώς και ναρκωτικά.

Πολλοί από τους παθόντες αναγνώρισαν αντικείμενα που τους είχαν κλαπεί, όταν τους επιδείχθηκαν από την Αστυνομία, η οποία και τα είχε κατάσχει από οικίες των κατηγορουμένων. Αυτό δήλωσαν και όταν εξετάστηκαν ως μάρτυρες στο Δικαστήριο.

Πως πουλούσαν τα κλοπιμαία

Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με την κατηγορία, προσπαθούσαν να απαλλαγούν από τα κλοπιμαία μέσω της πώλησης αυτών σε τρίτα πρόσωπα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας

Τις ηλεκτρονικές συσκευές τις έδιναν σε τεχνικό υπολογιστών, ο οποίος τις επισκεύαζε ή τις μετέτρεπε και τις πουλούσε μέσω διαδικτύου. Τα κοσμήματα τα διοχέτευαν σε ενεχυροδανειστήριο που διατηρούσε έτερος των κατηγορουμένων.

Το δικαστήριο τελικά μετέτρεψε την κακουργηματική κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης σε σύσταση συμμορίας (πλημμέλημα) γεγονός, που όπως επισημαίνει, ο συνήγορος υπεράσπισης Γιάννης Γλύκας, αποτύπωσε και την πραγματική διάσταση της δικογραφίας.

Το δικαστήριο τελικά καταδίκασε τους 10 από τους 12 κατηγορούμενους σε ποινές από 10-14 χρόνια κάθειρξη και τους έστειλε στη φυλακή.  Μια γυναίκα που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 8 ετών για απλή συνέργεια αφέθηκε ελεύθερη μέχρι το Εφετείο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ