Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Στη φυλακή 47χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και παρέσυρε 63χρονη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη φυλακή 47χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και παρέσυρε 63χρονη

Ακόμη και να ήθελε να ξαναπιάσει τιμόνι, πλέον δεν μπορεί ένας 47χρονος Βολιώτης ο οποίος θα οδηγηθεί στη φυλακή, επειδή οδηγούσε μεθυσμένος το μηχανάκι του, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να τραυματίσει μία 63χρονη,  τον Νοέμβριο του 2016!

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης 44 μηνών, χρηματική ποινή 5.000 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων και άδειας για έξι μήνες. Ωστόσο, η απόφασή του να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση, αλλά ούτε να μετατρέψει την ποινή φυλάκισης σε χρηματική, ήταν εκείνη που στέρησε την ελευθερία στον 47χρονο. Όλα συνέβησαν στις 6 το πρωί της 2ας Νοεμβρίου 2016. Η 63χρονη κατέβαινε από το αυτοκίνητό της, όταν ο κατηγορούμενος την παρέσυρε με το δίκυκλό του στην οδό Ιωλκού, με αποτέλεσμα να υποστεί κακώσεις στο κεφάλι και στο πόδι και να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Το αλκοτέστ έδειξε ότι ο 47χρονος οδηγούσε υπό την επήρεια μέθης, καθώς στην πρώτη μέτρηση βρέθηκε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ που αντιστοιχούσε σε 2,68 χιλιοστά του γραμμαρίου ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Παράλληλα, δεν διέθετε δίπλωμα οδήγησης και ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ενώ διαπιστώθηκε ότι η Τροχαία Βόλου τού είχε αφαιρέσει το δίπλωμα στις 28 Ιουνίου 2010 και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν με παράβαση για μέθη. Ο συνήγορος υπεράσπισης του 47χρονου επισήμανε πως ο εντολέας του έχει αλλάξει ζωή και έχει βρει δουλειά, χωρίς όμως να συγκινήσει το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ