Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στον… κακό καιρό απέδωσαν οι κατηγορούμενοι τον θάνατο του 13χρονου το 2014 σε λούνα παρκ του Ελληνικού

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον… κακό καιρό απέδωσαν οι κατηγορούμενοι τον θάνατο του 13χρονου το 2014 σε λούνα παρκ του Ελληνικού

Στην ξαφνική αλλαγή του καιρού και συγκεκριμένα στον δυνατόν αέρα που ξέσπασε από τη μία στιγμή στην άλλη, απέδωσαν ο Ιταλός συντηρητής των παιχνιδιών του λούνα παρκ αλλά και ο διαχειριστής του, τον θάνατο του 13χρονου αγοριού και τον τραυματισμό της 11χρονης αδελφής του στο Ελληνικό, τον Απρίλιο του 2014.

Απολογούμενοι ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, αφού εξέφρασαν τη λύπη τους στους τραγικούς γονείς, υποστήριξαν ότι λόγω αυτών των εξαιρετικών συνθηκών, ο φουσκωτός κύλινδρος μέσα στον οποίο βρίσκονταν τα δύο αδέλφια σηκώθηκε ψηλά και στη συνέχεια προσγειώθηκε στο έδαφος χτυπώντας στα άλλα παιχνίδια που βρίσκονταν στο χώρο.

Το αποτέλεσμα ήταν το άτυχο αγόρι να υποστεί θανατηφόρες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και η αδερφή του βαριά θλάση στον πνεύμονα.

«Ούτε ο Θεός….»

Ο Ιταλός συντηρητής, σημείωσε πως ο ίδιος είχε δώσει οδηγίες στους δύο συγκατηγορούμενούς του Πακιστανούς υπαλλήλους, να ξεφουσκώνουν το παιχνίδι σε περίπτωση που συνέβαινε κάτι απρόοπτο. Όπως είπε, όμως, και ο ένας εξ αυτών που ήταν παρών την ώρα του δυστυχήματος , όλα έγιναν ξαφνικά.

Από τη πλευρά του, ο διαχειριστής του λούνα παρκ σημείωσε πως τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας και πιστοποίησης. Στις ερωτήσεις της έδρας και του εισαγγελέα, γιατί δεν υπήρχε περίφραξη, απάντησε πως οι αρμόδιοι μηχανολόγοι και μηχανικοί του είχαν πει πως όποιος του έλεγε να την τοποθετήσει θα ήταν μόνο και μόνο για να πάρει χρήματα. «Την ανύψωση της μπάλας δεν την γλίτωνε τίποτα, ούτε ο Θεός», είπε ο κατηγορούμενος.

Σχετικά με το γεγονός ότι το λούνα – παρκ δεν διέθετε άδεια, σημείωσε πως : «Για την άδεια κάναμε όλες τις ενέργεεις. Μίλησα πολλές φορές με τομ δήμαρχο και επέμεινα να μας δώσει άδεια. Μου έλεγε: «Τι αγχώνεσαι; θα σου την δώσω. Είναι σαν να την έχεις πάρει».

Μιλώντας για τον συγκατηγορούμενό του, τον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών, είπε πως ήλεγχε τα πάντα και ότι είναι πολύ τυπικός στη δουλειά του. «Κανένας άλλος δεν ήξερε να διαχειριστεί τα μηχανήματα. Εγώ μπορεί να φύσαγε και να άνοιγα, αυτός ποτέ», σημείωσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα με την πρόταση του εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ