Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στο εδώλιο Ροδίτισσα για απάτη με… σκοπόν τον γάμον!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο Ροδίτισσα για απάτη με… σκοπόν τον γάμον!

Στο “σκαμνί” του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει μια Ροδίτισσα, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της απάτης με… την προοπτική γάμου!

Η υποψήφια νύφη έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών με 3ετή αναστολή, καθώς φέρεται να εξαπάτησε έναν ομογενή του Καμερούν, αφού παριστάνοντας την ερωτευμένη και με την προοπτική γάμου, του απέσπασε σημαντικό ποσό, πείθοντάς τον ότι πάσχει από καρκίνο. Αντιθέτως εκείνη φέρεται να διέθεσε τα χρήματα για πλαστική στήθους και για την αγορά αυτοκινήτου!

Θα ήταν υπόδειγμα συζύγου και μητέρας

Ο Καμερουνέζος ομογενής, φτάνοντας σε ηλικία γάμου, αποφάσισε να ακολουθήσει τη λαϊκή ρήση “παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είν’ και μπαλωμένο”. Αυτή τη σκέψη του εξέφρασε στο στενό περιβάλλον της ελληνικής κοινότητας, όταν τον προσέγγισε ένας ομογενής με καταγωγή από τη Ρόδο, ο οποίος γνώριζε τόσο τον ίδιο όσο και την οικογένειά του και του είπε, ότι η κόρη του (εγκαλούμενη), η οποία ζούσε μόνιμα στη Ρόδο και είχε ήδη έναν αποτυχημένο γάμο, με δύο ανήλικα τέκνα, ήταν μία εξαιρετική κοπέλα, η οποία, εφόσον ταίριαζαν, θα ήταν υπόδειγμα συζύγου και μητέρας.

Τα δύο μέρη ήρθαν σε επαφή μέσω διαδικτύου και τον Απρίλιο του 2010 ο ομογενής έφτασε στη Ρόδο για να γνωριστούν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του, εκείνη ήταν από την πρώτη στιγμή τρυφερή μαζί του και η κατάσταση φαινόταν πως θα οδηγήσει σε γάμο, καθώς εκείνη φέρεται να του έλεγε πως έχει ανάγκη από ένα στήριγμα, αφού είναι μόνη της και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Ο ομογενής υποστηρίζει όμως, ότι εκτός των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, με κίνδυνο να χάσει ακόμη και το σπίτι της, στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, του αποκάλυψε ότι σε εξετάσεις που υποβλήθηκε, διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και ότι έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση, μη έχοντας την οικονομική δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της επέμβασης, ζητώντας μάλιστα αυτό να παραμείνει κρυφό από τους γονείς της για να μην τους αναστατώσει.

Επέμβαση αποκατάστασης στήθους

Έτσι, όπως ισχυρίζεται, του ζήτησε να την βοηθήσει οικονομικά, οπότε και εκείνος, δείχνοντας πίστη στους ισχυρισμούς και στις προθέσεις της και συγκεκριμένα στο πρόβλημα της υγείας της και στην προοπτική που καλλιεργούσε για την πρόοδο της σχέσης της και για τα αισθήματα που έτρεφε για εκείνον, της κατέβαλε συνολικά το ποσό των 36.400 €, με τρεις δόσεις.

Με την καταβολή των χρημάτων άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη σχέση τους, καθώς εκείνη -σύμφωνα με τα καταγγελόμενα- άρχισε να μειώνει το ενδιαφέρον της απέναντί του. Ο μηνυτής υποστηρίζει ότι η Ροδίτισσα τον προσέγγισε για να αποκομίσει περιουσιακά οφέλη, καθώς -όπως εκείνος υποστηρίζει- δεν είχε καρκίνο του μαστού και χρησιμοποίησε τα χρήματα για την αγορά καινούριου αυτοκινήτου και για αισθητική επέμβαση αποκατάστασης στήθους.

Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι της είχε δανείσει χρήματα για να εξοφλήσει καταναλωτικό της δάνειο και για αγορά αυτοκινήτου προσθέτοντας ότι του τα επιστρέφει σταδιακά και έχει καταβάλλει ποσό ύψους 8.500 ευρώ. Ωστόσο, παραδέχτηκε στο δικαστήριο ότι προέβη σε επέμβαση στο στήθος της, …όχι αισθητική, αρνούμενη ωστόσο ότι έλαβε τα χρήματα για τον σκοπό αυτό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ