Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Στο εδώλιο 5μελης συμμορία για «εξαργύρωση» πλαστών χαρτονομισμάτων!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο εδώλιο 5μελης συμμορία για «εξαργύρωση» πλαστών χαρτονομισμάτων!

Πέντε κατηγορούμενοι βρέθηκαν ενώπιος ενωπίω με τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα πλαστά χαρτονομίσματα που «εξαργύρωναν» σε Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια κι αλλού.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2016 για πλαστό 50ευρω που είχαν δώσει σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Ευρυτανίας.

Συγκεκριμένα στις 26 Απριλίου του 2016 οι αστυνομικοί είχαν σταματήσει για έλεγχο ένα αυτοκίνητο με αθηναϊκές πινακίδες και είχαν βρει μέσα σε αυτό πλαστά 50ευρα και ένα πλαστό 20ευρω, με αποτέλεσμα να συλληφθούν οι επιβάτες του, τρεις Αλβανοί υπήκοοι, δύο άνδρες ηλικίας τότε 25 και 24 ετών και μία γυναίκα 22 ετών.

Στη δικογραφία συμπεριλήφθηκε και η Ελληνίδα φίλη του 25χρονου που επίσης κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου.

“Φρέντυ” ο προμηθευτής

Σύμφωνα με τη δικογραφία, αλλά και τις απολογίες των κατηγορουμένων η «παρέα» είχε προμηθευτεί από κάποιον «Φρέντυ» σε καφετέρια της Αθήνας, 45 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 16 των 20 προκειμένου να τα προωθήσουν στην αγορά και να αποκομίσουν κέρδος. Σύμφωνα με τους ίδιους τα είχαν αγοράσει προς 20 ευρώ το ένα, τα μεγάλα χαρτονομίσματα και 8 ευρώ τα 20ευρα.

Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς σε σχετική ερώτηση της έδρας, δε θα έβγαζαν πάνω από 800 ευρώ, ωστόσο η ζημία στους ανυποψίαστους επαγγελματίες θα ξεπερνούσε τα 2.500 ευρώ.

Πριν συλληφθούν στο βενζινάδικο του Καρπενησίου, είχαν μείνει σε ξενοδοχείο στην Εύβοια, είχαν αγοράσει μικροπράγματα από περίπτερο στη Μακρακώμη, είχαν φάει σε άλλο χωριό της δυτικής Φθιώτιδας και γενικότερα είχε εξαπατήσει αρκετό κόσμο σε διάφορες ακόμη περιοχές της Ελλάδας.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους κατά περίπτωση τους τέσσερις κατηγορούμενους για σύσταση συμμορίας και διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων και επέβαλλε ποινές φυλάκισης από τέσσερα έτη μέχρι τέσσερα έτη και 10 μήνες με 3ετη αναστολή.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ