Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στο Πρωτοδικείο η «μάχη» για το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη «Απομακρυνθήκαμε»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο Πρωτοδικείο η «μάχη» για το τραγούδι του Παντελή Παντελίδη «Απομακρυνθήκαμε»

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας εκτυλίχθηκε χθες ένας ακόμη «γύρος» στη σφοδρή κόντρα που έχει ξεσπάσει  μεταξύ των συγγενών του αδικοχαμένου Παντελή Παντελίδη και του τραγουδιστή Σπύρου Μακρή,  με μήλον της έριδος την πατρότητα του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε».

Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η οικογένεια Παντελίδη κατά του συνθέτη και τραγουδιστή ζητώντας να κατέβει από την πλατφόρμα YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μακρή, ο ίδιος πέρασε στην αντεπίθεση. Την περασμένη Δευτέρα κατέθεσε μέσω της δικηγόρου του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων αλλά και προσωρινή διαταγή κατά της οικογένειας Παντελίδη, η οποία συζητήθηκε  χθες ενώπιον της προέδρου Πρωτοδικών Παναγιώτας Μιχαήλ.

Έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Στην αίτησή του, ο Σπύρος Μακρής επιμένει πως το συγκεκριμένο τραγούδι  είναι δικό του, έχοντας ως όπλο στη φαρέτρα του το γεγονός ότι οι συγγενείς του Παντελή Παντελίδη έχουν κατοχυρώσει δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας μόνο για το ρεφρέν και όχι για ολόκληρο το μουσικό κομμάτι. Άλλωστε, και στο βίντεο που είχε ανέβει το περασμένο καλοκαίρι στο You Tube, o αδικοχαμένος τραγουδιστής ερμήνευε μόνο το συγκεκριμένο απόσπασμα του τραγουδιού και όχι τα κουπλέ.

Σύμφωνα με τον Σπύρο Μακρή, αν το τραγούδι ήταν του Παντελίδη και η οικογένειά του το είχε στην κατοχή της, τότε θα το είχε κατοχυρώσει ολόκληρο. Στην αίτησή του υποστηρίζει ότι το «Απομακρυνθήκαμε» γράφτηκε από τον εκείνον  το 2014 και έχει κατοχυρωθεί από την δισκογραφική του εταιρεία. Όπως λέει, o Παντελής Παντελίδης είχε ακούσει το τραγούδι σε μια τυχαία συνάντηση τους σε ένα στούντιο ηχογράφησης και «πήρε την κιθάρα, το έπαιξε και το τραγούδησε», ενώ τον συνεχάρη λέγοντας του «πολύ ωραίο τραγούδι, φίλε, συνέχισε να γράφεις»!

Μάλιστα, σύμφωνα με την πλευρά του Σπύρου Μακρή,  όταν αναρτήθηκε στο you Tube το ρεφρέν του τραγουδιού με τον θανόντα ως ερμηνευτή, δεν θέλησε να κινηθεί νομικά. Όμως, δέχθηκε επίθεση από την οικογένεια Παντελίδη όταν αποφάσισε να τραγουδήσει και ο ίδιος το κομμάτι που έγραψε! Μέχρι στιγμής, πάντως, καμία από τις δύο πλευρές δεν προτίθεται να υποχωρήσει και η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ