Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Στο “σκαμνί” μάνα και γιος για την δολοφονία συγγενή τους

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στο “σκαμνί” μάνα και γιος για την δολοφονία συγγενή τους

Τον Μάιο του 2019 θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω μια μητέρα και ο γιός της για την δολοφονία του 85χρονου πατέρα και παππού τους αντίστοιχα.

Η 58χρονη κόρη του θύματος και ο 31χρονος εγγονός του, έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους τρεις φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, ενώ στις 6 Μαϊου θα βρεθούν αντιμέτωποι με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Τα κροκοδείλια δάκρυα 

Ήταν Νοέμβριος του 2015, όταν μητέρα και γιος κατηγορούνται ότι μπήκαν στο σπίτι του 85χρονου και χρησιμοποιώντας τα χέρια τους και ένα μαχαίρι κουζίνας, κατάφεραν να τον ρίξουν από το μπαλκόνι στον ακάλυπτο χώρο της οικοδομής, προκαλώντας του κακώσεις κεφαλής, κακώσεις θώρακος και κοιλίας, κατάγματα ώμου και μηρού και αφαιρώντας του τελικά τη ζωή. Οι ίδιοι στις απολογίες του στον ανακριτή αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, εκφράζοντας την θλίψη τους για την απώλεια του 85χρονου.

Βασικό τους επιχείρημα αποτελεί η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για την υπόθεση, αλλά και η έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής, από τις οποίες προκύπτει -όπως υποστηρίζουν- ότι ο θάνατος του 85χρονου και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διατάραξης εκ της οποίας έπασχε.

Η έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής

«Τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στο θώρακα και στο επιγάστριο έχουν προκληθεί από νύσσον και τέμνον όργανο. Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έκθεση νεκροψίας -νεκροτομής.

Από την άλλη πλευρά, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου έκριναν από την αξιολόγηση των μαρτυρικών καταθέσεων, που ελήφθησαν και από τα στοιχεία που συνέλεξε η Σήμανση, τα οποία απεστάλησαν προς έλεγχο DNA, στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, ότι προηγήθηκε πάλη εντός του διαμερίσματος του θύματος και περαιτέρω ότι καταβλήθηκε προσπάθεια για να καθαριστεί ο χώρος. Την απάντηση καλείται πλέον να δώσει το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, που θα εξετάσει την υπόθεση τον ερχόμενο Μάιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ