Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Τα βρήκαν μάνα και αδερφή της δολοφονημένης Ζέμπερη με τον ιερέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα βρήκαν μάνα και αδερφή της δολοφονημένης Ζέμπερη με τον ιερέα

Με την παρέμβαση και τις νουθεσίες του εισαγγελέα της έδρας, ο Παπάς έδωσε άφεση αμαρτιών στην μητέρα και την αδερφή της 33χρονης δολοφονημένης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, για το σπρέι που του εκτόξευσαν στα μάτια και εκείνες με την σειρά τους ανακάλεσαν στο δικαστήριο την μήνυση τους γιατί ο ιερωμένος τις αποκάλεσε “τρελές”.

Πρόκειται για το γνωστό επεισόδιο με τον έντονο καβγά με τον ιερέα του νεκροταφείου, όπου στο οποίο βρέθηκε δολοφονημένη η εφοριακός όπου αντάλλαξαν ύβρεις με τον ιερέα να κατηγορεί μητέρα, κόρη και μια φίλη τους επειδή τον χτύπησαν και του έριξαν σπρέι στα μάτια και την άλλη πλευρά να υποστηρίζει ότι ο παπάς της έβρισε και τις χτύπησε. Ενώ η δίκη διεξήχθη κανονικά και οι δύο πλευρές απολογήθηκαν η “πυροσβεστική” παρέμβαση του εισαγγελέα της έδρας υπήρξε καταλυτική ώστε οι δύο πλευρές να τα βρουν.

Ωστόσο, η αδελφή της Δώρας Ζέμπερη καταδικάστηκε για την επίθεση με σπρέι στον ιερέα σε ποινή φυλάκισης 20 ημερών την οποία μετέτρεψαν σε χρηματική προς 2 ευρώ ημερησίως.

Εισαγγελέας προς μητέρα: «Το να αναζητάτε ευθύνες για αυτό που σας συνέβη είναι λογικό. Αλλά έχετε και αλλά παιδιά να κοιτάξετε».

Στη συνέχεια απευθυνόμενος προς τον ιερέα ο εισαγγελέας είπε:«Η αγάπη και η συγχώρεση είναι το πρώτο πράγμα που διδάσκει ο θεός». Οι δύο πλευρές ανακάλεσαν και αποχώρησαν από το δικαστήριο συμφιλιωμένοι.

Το ψέκασμα και οι τρελές

Νωρίτερα, ωστόσο τίποτα δεν προμήνυε το αίσιο ευτυχώς τέλος.

«Εγώ ήμουν φτωχή γυναίκα και θέλει να μου πάρει λεφτά. Ο ιερέας θέλει να μου πάρει λεφτά και είχε κάνει κατάσχεση στο παιδί μου. Είχε κίνητρο να μου επιτεθεί. Μου είπε να σας κάψει ο Θεός» ανέφερε αρχικά στο δικαστήριο η μητέρα της δολοφονημένης Δώρας.

Όσο για την αδερφή της νεκρής εφοριακού, υποστήριξε ότι ο παπάς επιτέθηκε στη μητέρα της και για τον λόγο αυτό του έριξε σπρέι στα μάτι. «Μας κοίταξε απαξιωτικά. Μας είπε τρελές. Οι παπάδες μπαίνουν μέσα, πίνουν καφέ, κομπολόι παίζουν, γελάνε. Εμείς περιμένουμε τη δικαίωση για την αδελφή μου. Δεν έχει τιμωρηθεί κανείς για ένα έγκλημα που έγινε πέντε το απόγευμα με 14 μαχαιριές. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν εκεί και είναι ατιμώρητοι. Εγώ θεωρώ ότι ο παπάς θα μπορούσε να βοηθήσει την αδελφή μου. Είδα ξαφνικά τον παπά να αρπάζει τη μάνα μου από το λαιμό και να μην αφήνει με τίποτα. Αναγκάστηκα να βγάλω το σπρέι από την τσάντα μου. Στον αέρα ψέκασα για να σταματήσει η συμπλοκή» ανέφερε.

Ο ιερέας από την πλευρά του έκανε λόγο για «πολλά ψεύδη» από την οικογένεια και ισχυρίστηκε ότι του επιτέθηκαν. «Εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ σε καμία. Δεν τις έβρισα. Το τρελές το είπα μετά το σπρέι. Είχα χάσει το φως μου εκείνη τη ώρα και το είπα. Μιλούσα πάντα σεβαστικά για τον πόνο τους» είπε ο ιερέας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ