Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Το έγκλημα μιας ανύπαντρης νεαρής μητέρας με ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στο Κακουργοδικείο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Το έγκλημα μιας ανύπαντρης νεαρής μητέρας με ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη στο Κακουργοδικείο
Μητέρες μικρής ηλικίας, που είχαν ανεπιθύμητη κύηση, θέλησαν με κάθε τρόπο να ξεφορτωθούν το νεογέννητο παιδί τους, το οποίο πέταξαν πολύ κοντά στο σημείο που διέμεναν. Επί εννέα μήνες έκρυβαν επιμελώς την ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη τόσο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον όσο και από το κοινωνικό τους κύκλο.
Δεν θέλησαν να πάνε σε γιατρό δεν λαχτάρησαν να ακούσουν στον υπέρηχο την καρδούλα τους. Δύο περιπτώσεις που σοκάρισαν την Ελληνική κοινωνία σε πολύ κοντινά χρονικά διαστήματα τις οποίες η ΕΛΑΣ μελέτησε προσεκτικά και κατάφερε να τις εξιχνιάσει. Νέα Σμύρνη και Πετρούπολη.
Για να ξεφορτωθούν το μυστικό που κουβαλούσαν
Δύο νεαρές μητέρες με σχεδόν παράλληλες ιστορίες ζωής, μεγαλωμένες σε μονογονεϊκές οικογένειες, η μία με πλήρη απουσία του πατέρα λόγω θανάτου και η άλλη με απόντα τον πατέρα λόγω διαζυγίου.  Γέννησαν στο μπάνιο του σπιτιού τους και στη συνέχεια για να ξεφορτωθούν το μυστικό που κουβαλούσαν τόσους μήνες στην κοιλιά τους, το πέταξαν η μία στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας που ζούσε και η άλλη στο κάδο των σκουπιδιών. Αν και ζούσαν αποκλειστικά με τις μητέρες τους, φέρεται και αυτές να μην γνώριζαν μέχρι την τελευταία στιγμή την κύηση τους.
Στη περίπτωση μάλιστα της Πετρούπολης η γιαγιά κατηγορείται μαζί με την κόρη της για την ανθρωποκτονία του βρέφους και είναι προφυλακισμένη στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.
Το Πρωτοβάθμιο κακουργιοδικείο της Αθήνας απασχολεί από χθες η τελευταία περίπτωση όπου οι δικαστές καλούνται να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η 19χρονη μαθήτρια των ΕΠΑΛ έπνιξε με τον ομφάλιο λώρο το μωρό της αμέσως μετά την γέννηση του και στη συνέχεια το έδωσε στη 54χρονη μητέρα της  για να το πετάξει στα σκουπίδια.
Εκεί στον κάδο απορριμάτων της πολυσύχναστης οδού Ρωμυλίας στην Πετρούπολη, με την ελπίδα ότι το απορριματοφόρο του Δήμου θα εξαφανίσει στη χωματερή το φρικτό μυστικό τους, το οποίο τελικά ξεσκέπασε ένας ρακοσυλλέκτης όταν σήκωσε το καπάκι του κάδου και με τρεμάμενη φωνή μη μπορώντας να αρθρώσει λέξη από το θέαμα που αντίκρισε είπε σε  έναν γείτονα στο απέναντι μπαλκόνι “Στο κουβά ένα μωρό ένα μωρό…”.
Το μωράκι ήταν τυλιγμένο με ένα σεντόνι γεμάτο αίματα. «Το παιδάκι γεννήθηκε ζωντανό. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός, συνεπεία περιτύλιξης της τραχηλικής χώρας δια του ομφαλίου λώρου και δια βρόχου και απόφραξη της στοματικής κοιλότητος δια τεμαχίου χάρτου. Δηλαδή του είχαν αποφράξει τη στοματική κοιλότητα και του είχαν δέσει τον ομφάλιο λώρο και ένα κομμάτι σχοινί στο λαιμό του.
Ο θάνατος προσδιορίζεται βραδινές ώρες της Κυριακής”, ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ η ιατροδικαστής Σουλτάνα Μαριανού, που διενήργησε την νεκροψία νεκροτομή στη σωρό του.
Το προφίλ της ανύπαντρης μητέρας
Σχεδόν τρεις μήνες μετά, κατάφερε να εξιχνιάσει η ΕΛΑΣ την υπόθεση του νεκρού βρέφους σε κάδο στην Πετρούπολη. Τραγική ειρωνεία όταν τον Μάιο  συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς η υφήλιος γιόρταζε την παγκόσμια ημέρα της Μητέρας.
Οι έμπειροι αστυνομικοί έφτιαξαν το προφίλ της γυναίκας, ακολουθώντας ηλικιακά αλλά και πιθανά κοινωνικά χαρακτηριστικά. Σχεδίασαν ομόκεντρους κύκλους ερευνών γύρω από την περιοχή που βρέθηκε το νεκρό βρέφος, συνολικής απόστασης μέχρι και ένα χιλιόμετρο, και εντόπισαν περίπου 20-30 γυναίκες κάτω των 25 χρόνων. Σιγά σιγά έφτασαν και στην 19χρονη και τη μητέρα της. Έγινε λήψη DNA υλικού οπότε και αποδείχθηκε πως η νεαρή ήταν η μάνα του μωρού. Η κοπέλα όντως μαθήτρια, γνώρισε τον πατέρα του παιδιού μέσω Facebook και συνευρέθηκαν ερωτικά κάποιες φορές.
Η ίδια ομολόγησε ότι έπνιξε το νεογέννητο παιδί της, γιατί δεν ήθελε με κανένα τρόπο να το κρατήσει. Ετσι, μόλις το γέννησε, στην μπανιέρα του σπιτιού της, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οδό Ρωμυλίας, όπου εντοπίστηκε νεκρό το νεογέννητο, στις 26 Φεβρουαρίου 2018, του έβαλε χαρτιά στο στόμα για να σταματήσει να κλαίει. Στη συνέχεια, το έπνιξε με σχοινί και με τον ομφάλιο λώρο, ενώ η 54χρονη μητέρα της, υποστήριξε ότι απλώς βοήθησε την κόρη της να το πετάξει στον κάδο απορριμμάτων.
“Κατάλαβα ότι ήμουν έγκυος όταν έφτασα στους 7 μήνες. Δεν το είπα ποτέ στην μάνα μου. Εκείνη όμως ήταν στο μπάνιο και με βοήθησε να γεννήσω. Όταν βγήκε η μητέρα μου από το μπάνιο, τότε το έπνιξα το μωρό. Δεν ήθελα να το σκοτώσω. Του έσφιξα το λαιμό με ένα κορδόνι για να σταματήσει να κλαίει. Το παιδί όμως έβγαλε αίμα από το στόμα και τις ζήτησα χαρτοπετσέτες για να σταματήσω το αίμα. Η μάνα δεν έβλεπε όμως τι έκανα, ήταν έξω από την μισάνοιχτη πόρτα του μπάνιου και μου έδινε τις χαρτοπετσέτες. Κάποια στιγμή σταμάτησε να αναπνέει.”
Όσο για τη μητέρα της και γιαγιά του άτυχου μωρού έχει υποστηρίξει: “Χτύπαγα την πόρτα και την ρωτούσα «τι κάνεις μέσα τι κάνεις μέσα». Όταν μου άνοιξε, μπήκα μέσα και βρήκα το παιδί νεκρό μέσα στη σακούλα.” 
Σήμερα από το δικαστήριο ζητούν μετατροπή της κατηγορίας από ανθρωποκτονία από ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία σε παιδοκτονία για την μητέρα του μωρού και σε υπόθαλψη εγκληματία για την γιαγιά του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ