Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φυλάκιση 5 ετών σε συνταξιούχο που νοίκιασε διαμέρισμα με κρυφή κάμερα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλάκιση 5 ετών σε συνταξιούχο που νοίκιασε διαμέρισμα με κρυφή κάμερα

Στο σπίτι του “Big Brother” είχε μετατρέψει το διαμέρισμα που νοίκιασε σε νεαρή φοιτήτρια ένας συνταξιούχος, που είχε τοποθετήσει κρυφή κάμερα στο εσωτερικό του θυροτηλεφώνου. Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, το οποίο τον έκρινε ένοχο, για  το αδίκημα της «αθέμιτης αποτύπωσης σε υλικό φορέα μη δημόσιας πράξης».

Την παρακολουθούσε

Η νεαρή μισθώτρια διαπίστωσε τον Φεβρουάριο του 2017 την ύπαρξη της μικροσκοπικής κάμερας, που ήταν τοποθετημένη στο εσωτερικό του θυροτηλεφώνου και αμέσως απευθύνθηκε στις διωκτικές αρχές. Καταθέτοντας στο δικαστήριο είπε ότι ο ιδιοκτήτης γνώριζε λεπτομέρειες για τη ζωή της που δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εάν δεν την παρακολουθούσε.

Ο ίδιος στην απολογία του, εξήγησε ότι έμενε στον πάνω όροφο του διαμερίσματος, και παραδέχθηκε ότι ήταν εις γνώσιν του η ύπαρξη της κάμερας. Ωστόσο, αρνήθηκε ότι αυτή ήταν σε λειτουργία και κατέγραφε την καθημερινότητα της φοιτήτριας. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η κάμερα υπήρχε στο σημείο εξαιτίας παλαιότερης εκμετάλλευσης του ακινήτου από μια βιοτεχνία. Κατά την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η ύπαρξη βίντεο στην κατοχή του ιδιοκτήτη, αλλά το δικαστήριο δέχθηκε ότι η κάμερα ήταν εν λειτουργία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ