Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Ύστερα από 18 χρόνια, άρχισε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ύστερα από 18 χρόνια, άρχισε η δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Με μεγάλο  απόντα τον Κώστα Πάσσαρη ο οποίος εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές της Ρουμανίας, ξεκίνησε, ύστερα από 18 χρόνια η δίκη του για τις  δολοφονίες δυο αστυνομικών και τον τραυματισμό ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, το 2001.

Ο φόβος της παραγραφής «ξεκίνησε» τη δίκη

Υπό το φόβο της παραγραφής, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία παρά την απουσία του κατηγορουμένου καθώς οι Ρουμανικές αρχές έχουν «μπλοκάρει» την έκδοση  του στη χώρα μας.

Είχαν προηγηθεί άλλωστε τρεις αναβολές της δίκης με τους συγγενείς των θυμάτων να περιμένουν κάθε φορά την απόδοση Δικαιοσύνης. Ο χρόνος όμως πλέον φαίνεται πως μετρά αντίστροφα για την παραγραφή των αδικημάτων με αποτέλεσμα το δικαστήριο να απορρίψει το νέο αίτημα αναβολής.

Το «μπλόκο» στην έκδοση Πάσσαρη

Έτσι, αν και το εδώλιο του κατηγορούμενου παραμένει  κενό,  μετά την άρνηση των Ρουμάνων να εκδοθεί στη χώρα μας ο Κώστας  Πάσσαρης  καθώς  δεν έχει προσδιοριστεί από τις  ελληνικές αρχές  η ακριβής διάρκεια της δίκης, οι δικαστές,  υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως η οποία υπογράμμισε πως “ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής”, αποφάνθηκαν πως η δίκη θα πρέπει να ξεκινήσει. .

Νωρίτερα πάντως οι συνήγοροι υπεράσπισης αλλά και πολιτικής αγωγής ζήτησαν την σύντομη διακοπή της διαδικασίας προκειμένου να εκδοθεί ο  διαβόητος κακοποιός στη χώρα μας ώστε να δικαστεί για σειρά κακουργηματικών πράξεων μεταξύ αυτών και για τις δολοφονίες.

Η έκδοση του Κώστα Πάσσαρη έχει «παγώσει» εδώ και χρόνια στα γρανάζια της γραφειοκρατίας παρότι  ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, να συναινεί σε αυτή.

Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων

Οι  συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι βρέθηκαν και σήμερα στο δικαστήριο δηλώνοντας παράσταση πολιτικής αγωγής, διαμαρτύρονται καθώς  όλα αυτά τα χρόνια  αναμένουν την τιμωρία των υπευθύνων για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων που φέρεται να έχει διαπράξει ο Κώστας Πάσσαρης και συμπεριλαμβάνονται σε τρεις ογκωδέστατες δικογραφίες τέθηκε στο δικαστήριο.

“Είμαστε στα όρια της παραγραφής… ” ανέφερε η πολιτική αγωγή με τον συνήγορο υπεράσπισης να τονίζει με τη σειρά του ότι ” οι ανθρωποκτονίες παραγράφονται το 2026″.

Η… συγγνώμη του Πάσσαρη

Ο Κώστας Πάσσαρης αναμένεται να αποφυλακιστεί από τις Ρουμανικές φυλακές τους επόμενους μήνες καθώς θα έχει  εκτίσει την ποινή που του έχει επιβληθεί για πράξεις που έχει διαπράξει εκεί. Ωστόσο,  ο συνήγορος του υπογράμμισε ότι ο εντολέας του θα  “μεταφερθεί μετά την έκτιση της ποινής του   υποχρεωτικά στην Ελλάδα”. “Για να μην δημιουργούνται εντυπώσεις” ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος συμπληρώνοντας πως “Θέλει ο ίδιος να προσαχθεί και να ακουστεί να πει αυτά που έγιναν , να αποδεχθεί τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη”.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ