Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Άρειος Πάγος: Επικύρωσε την καταδίκη πέντε ατόμων για ληστεία σε κατάστημα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άρειος Πάγος: Επικύρωσε την καταδίκη πέντε ατόμων για ληστεία σε κατάστημα

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμη την αίτηση καταδικασθείσας γυναίκας για ληστρική κλοπή μέσα σε κατάστημα ένδυσης μαζί με άλλα τέσσερα άτομα με την οποία ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, πέντε άτομα, εκ των οποίων ο ένας ήταν ανήλικος και ένας αθίγγανος, μπήκαν σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης  και αφαίρεσαν ενδύματα αξίας 460 ευρώ. Όταν έγιναν αντιληπτοί από την υπάλληλο του καταστήματος  και προκειμένου να διατηρήσουν στην κατοχή τους τα  κλοπιμαία, ενώ ακόμη βρίσκονταν εντός του καταστήματος, ο ανήλικος της παρέας έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε  μαζί του και κτύπησε με αυτό την υπάλληλο του καταστήματος, για να την εμποδίσει να πάρει πίσω τα κλοπιμαία ρούχα. Στην προσπάθεια αυτή την τραυμάτισε επιφανειακά.

Δεν δέχτηκε την μετατροπή της κατηγορίας

Όλοι παραπέμφθηκαν και δικάσθηκαν για την κακουργηματική πράξης της ληστρικής κλοπής κατά συναυτουργία. Το Εφετείο δεν δέχθηκε να μετατραπεί η κατηγορία σε απλή κλοπή. Επίσης, αναγνώρισε και στους πέντε  το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς, για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά την πράξη τους.

Η μια εκ των πέντε άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο υποστηρίζοντας ότι καταδικαστική εφετειακή απόφαση πάσχει από έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας και εσφαλμένης ερμηνείας και εφαρμογής των ουσιαστικών ποινικών διατάξεων.

Όμως, οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς της προσφεύγουσας, ως αβάσιμους, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση του Εφετείου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ