Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Έκδοση του Mr. Bitcoin στη Γαλλία προτείνει ο εισαγγελέας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έκδοση του Mr. Bitcoin στη Γαλλία προτείνει ο εισαγγελέας

Την απόρριψη της έφεσης του αποκαλούμενου Mr. Bitcoin Αλεξάντερ Βίνικ, ο οποίος έχει στραφεί κατά της απόφασης του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης που άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του στη Γαλλία, πρότεινε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Εις βάρος του Βίνικ έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές οι οποίες του αποδίδουν ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ μέσω της πλατφόρμας του BTC-e, τα οποία προέρχονταν από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα, με αντάλλαγμα λύτρα σε bitcoins.

Εντάσεις

Η διαδικασία διεξήχθη σήμερα εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ της έδρας, του ίδιου του εκζητούμενου αλλά και της συνηγόρου του Ζωής Κωνσταντοπούλου, με κατάληξη αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.

Όπως υποστήριξε μεταξύ άλλων η κ. Κωνσταντοπούλου υποβάλλοντας το αίτημα, παραβιάστηκαν σφόδρα τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βίνικ καθώς η πρόεδρος διέκοψε την κατάθεση μάρτυρα σε κομβικό σημείο, αρνήθηκε μικρή διακοπή που ζήτησε ο διερμηνέας του Βίνικ λόγω κόπωσης και δεν επέτρεψε στον εκζητούμενο να ακουστεί όταν ζήτησε τον λόγο. Το σημαντικότερο όμως, κατά την κ. Κωνσταντοπούλου, ήταν ότι ο Βίνικ δεν μπόρεσε να λάβει γνώση της εισαγγελικής πρότασης όταν αυτή εκφωνείτο καθώς λόγω της έντασης και των αντεγκλήσεων ο διερμηνέας δήλωσε αδυναμία να την ακούσει και να την διερμηνεύσει στον εκζητούμενο.

Η διαδικασία διεκόπη λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση Βίνικ έχουν ζητήσει, πλην της Γαλλίας, οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στην Ρωσία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ