Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Δικηγόροι ζητούν από τον Άρειο Πάγο την απομάκρυνση πρωτοδίκη της Μυτιλήνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δικηγόροι ζητούν από τον Άρειο Πάγο την απομάκρυνση πρωτοδίκη της Μυτιλήνης

Οι δικηγόροι της Λέσβου ζητούν από τον Άρειο Πάγο την άμεση απομάκρυνση πρωτοδίκη της Μυτιλήνης από τις αίθουσες των δικαστηρίων του νησιού. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα, από την Τρίτη, έχουν προχωρήσει σε αποχή από τα καθήκοντά τους.

Οι δικηγόροι κατηγορούν τη συγκεκριμένη πρωτοδίκη για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων της, καθώς και για κακή συμπεριφορά απέναντι στους εμπλεκόμενους στις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης, δικηγόρους και άλλους διάδικους.

Η απόφαση της διήμερης αποχής ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, ενώ την παράτασή της για σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης.

Όπως, δε, είχε προταθεί παλαιότερα, την Παρασκευή, σε περίπτωση μη αποδοχής του αιτήματός τους για απομάκρυνσή της, οι δικηγόροι της Μυτιλήνης πρόκειται να κηρύξουν αποχή διαρκείας από τα καθήκοντά τους.

Η αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους έχει ήδη ως αποτέλεσμα την αναβολή δεκάδων υποθέσεων, οι οποίες είχαν προγραμματιστεί να δικαστούν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Μυτιλήνης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ