Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Επανεξετάζει το Εφετείο την αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης στην Ειρήνη Αθανασάκη που αθωώθηκε για συμμετοχή στον ΕΛΑ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Επανεξετάζει το Εφετείο την αποζημίωση λόγω ηθικής βλάβης στην Ειρήνη Αθανασάκη που αθωώθηκε για συμμετοχή στον ΕΛΑ

Αναίρεσε το Β2 Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου την εφετειακή απόφαση που επιδίκασε στην Ειρήνη Αθανασάκη (η οποία κατηγορήθηκε, φυλακίστηκε αλλά τελικώς αθωώθηκε από την κατηγορία του μέλους του Επαναστατικού Λαϊκού Αγώνα-ΕΛΑ), συνολικό ποσό που αγγίζει τις 72.000 ευρώ για περιουσιακή ζημία, ηθική βλάβη και απώλεια μισθών-επιδομάτων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αναπέμπει την υπόθεση λόγω ελλιπούς και αντιφατικής αιτιολογίας προς νέα κρίση στο ίδιο δικαστήριο το οποίο θα δικάσει με δικαστές που δεν συμμετείχαν στη σύνθεση της προηγούμενης εφετειακής απόφασης.

Οι αρεοπαγίτες έκριναν μεταξύ άλλων ότι το Εφετείο (απόφαση 2652/2019) «επιδίκασε αποζημίωση καθ΄ υπέρβαση του ορίου των 29 ευρώ ημερησίως, παρ΄ ότι δεν εδέχθη την συνδρομή εξαιρετικών λόγων δικαιολογούντων την εν λόγω επιδίκαση». Όπως επίσης ότι η Εφετειακή απόφαση ως  προς το σκέλος που αφορά  την αποζημίωση για τα διαφυγόντα κέρδη, λόγω της στέρησης των αποδοχών της από την εργασία, είναι πλημμελής και έχει αντιφατικές και ελλιπείς αιτιολογίες, αφού  η  Ειρήνη Αθανασάκη δεν ήταν μία απλή υπάλληλος ώστε να δικαιούται τα επιδόματα (Χριστουγέννων, Πάσχα και θερινής άδειας), αλλά διευθυντικό στέλεχος.

Στον Άρειο Πάγο είχε προσφύγει το Ελληνικό Δημόσιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ