Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατέθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη Novartis

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος κατέθεσε σήμερα στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που διερευνούν τις καταγγελλόμενες δικονομικές παρατυπίες και παρεμβάσεις στην έρευνα για τη υπόθεση της Νοvartis

Ο κ. Πικραμμένος κατέθετε επί περίπου μιάμιση ώρες ως μάρτυρας στην υπόθεση ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελου Ζαχαρή.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του Παναγιώτη Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, ωστόσο η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο με διάταξη της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, καθώς δεν προέκυψε  κανένα στοιχείο σε βάρος του.

Μάλιστα ο ίδιος ενώπιον της Βουλής είχε κάνει λόγο για “μυθιστορηματικές κατηγορίες”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με πληροφορίες το επόμενο βήμα των δύο ανώτατων εισαγγελικών λειτουργών είναι η ποινική αποτίμηση του μέχρι τώρα υλικού που έχουν συγκεντρώσει από την έρευνα τους προκειμένου να πράξουν τα περαιτέρω.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ