Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση της εισαγγελέα Αρείου Πάγου υπέρ της καθαρίστριας που φυλακίστηκε

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παρέμβαση της εισαγγελέα Αρείου Πάγου υπέρ της καθαρίστριας που φυλακίστηκε

Οι έντονες αντιδράσεις για την υπόθεση της καταδίκης καθαρίστριας, 53 ετών, σε κάθειρξη δέκα ετών, καθώς για τον διορισμό της είχε προσκομίσει πλαστό απολυτήριο δημοτικού προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας η γυναίκα κρατείται στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών, εκτίοντας την ποινή που της επιβλήθηκε.

Η δικαστική απόφαση αφορούσε το γεγονός ότι η 53χρόνη παρουσίασε πλαστό τίτλο σπουδών της ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, ενώ ήταν απόφοιτη της Ε’ τάξης Δημοτικού, όταν διορίστηκε το 1996 μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Πλέον, η κυρία Δημητρίου ζήτησε την απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης. Παράλληλα, η κ. Δημητρίου θα  μελετήσει  όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές πάντως, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη. Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση  μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκιση της γυναίκας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ