Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ποιοι “προκρίθηκαν” για την προεδρία του Αρείου Πάγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ποιοι “προκρίθηκαν” για την προεδρία του Αρείου Πάγου

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής με θέμα την ακρόαση των προεπιλεγέντων προσώπων για τη θέση του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ψηφοφορία η οποία διεξήχθη μεταξύ των μελών της επιτροπής, στην πρώτη θέση ισοψήφησαν η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτισσα κυρία Διονυσία Μπιτζούνη, ενώ τρίτη σε πολύ κοντινή απόσταση αναδείχθηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη.

Ακολούθησαν κατά σειρά ο Αρεοπαγίτης κ. Γεώργιος Χοϊμές, η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου και η Αρεοπαγίτισσα κυρία Αρτεμισία Παναγιώτου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες ισοψήφησαν με 15 ψήφους η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ειρήνη Καλού και η Αρεοπαγίτισσα κυρία Διονυσία Μπιτζούνη, ενώ τρίτη με 13 ψήφους αναδείχθηκε η Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Δήμητρα Κοκοτίνη.

Την τελική απόφαση θα λάβει το Υπουργικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση που θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες. Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία δεν δεσμεύει το Υπουργικό Συμβούλιο, δηλαδή μπορεί να επιλεγεί οποιοσδήποτε από τους τρεις προτεινόμενους. Υπενθυμίζεται ότι σε αυριανή συνεδρίαση η διάσκεψη θα ακροασθεί τους υποψηφίους για τη θέση Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ