Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Προτροπή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ενιαία πρακτική των Εισαγγελέων Εφετών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προτροπή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για ενιαία πρακτική των Εισαγγελέων Εφετών

Συστάσεις προς τους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας για κοινή αντιμετώπιση δικονομικών θεμάτων που προκύπτουν βάσει των κατευθύνσεων του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, απευθύνει ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου Δημήτρης Παπαγεωργίου. Όπως σημειώνει σε εγκύκλιό του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «μεριμνά για τη διασφάλιση της ενότητας άσκησης του εισαγγελικού λειτουργήματος και την αποτροπή καθιέρωσης εισαγγελικής πρακτικής διαφορετικής κατά τόπους (αναφορικά με την ίδια δικονομική ενέργεια).»

Σε γνώση του Εισαγγελέα όλες οι οδηγίες Συνεπώς, επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργιου «ανακύπτει η ανάγκη να ενημερώνεται ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το περιεχόμενο των γενικών οδηγιών των Εισαγγελέων Εφετών της Χώρας ώστε, όταν χρειάζεται, να παρεμβαίνει συντονιστικά και εντέλει να επιτυγχάνεται ενιαία εισαγγελική πρακτική.

Έτσι θα αίρεται και η ενδεχόμενη ετερότητα, την οποία αντιμετωπίζουν ενίοτε οι εισαγγελικοί λειτουργοί του πρώτου βαθμού στις επιμέρους υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους όταν μετατίθενται σε Εισαγγελία άλλης εφετειακής περιφέρειας».

Κατόπιν τούτου, καταλήγει ο κ. Παπαγεωργίου «παρακαλούμε, εφεξής, να κοινοποιείτε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπό τύπον αναφοράς όλες τις Παραγγελίες σας προς τους εισαγγελικούς λειτουργούς της περιφερείας σας, οι οποίες περιέχουν γενικές οδηγίες στο πλαίσιο του άρθρου 24 § 5 στοιχ. β ΚΟΔΚΔΛ.»

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ