Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Στη Βιέννη, σε επιστημονικό φόρουμ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στη Βιέννη, σε επιστημονικό φόρουμ, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στο Φόρουμ για τα «Θεμελιώδη Δικαιώματα» συμμετείχε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα Ξένη Δημητρίου – Βασιλοπούλου.

Μετά από προσωπική πρόσκληση του Οργανισμού Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EuropeanUnionAgencyforFundamentalRights -FRA), συμμετείχε στο Φόρουμ για τα “Θεμελιώδη Δικαιώματα”, το οποίο διοργανώθηκε από τον FRA, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αυστρίας, και πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από τις 25 έως και τις 27 Σεπτεμβρίου 2018.

Το Φόρουμ διοργανώθηκε από 25-27 Σεπτεμβρίου

Μεταξύ των θεματικών, που αναπτύχθηκαν, ήταν και αυτές που αφορούσαν την καταπολέμηση των διακρίσεων, της ρητορικής μίσους, της εμπορίας ανθρώπων, το ρόλο της εκπαίδευσης ως μέσο ένταξης στο κοινωνικό σύνολο, την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων καθώς και την προώθηση της ισότητας, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, την ανεξιθρησκία.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που ξεκίνησε το 2008, στα κοινωνικά δικαιώματα, ιδιαίτερα ως προς την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών και δίκαιων συνθηκών εργασίας για τους νέους. Επιπλέον, επισημάνθηκε ο καθοριστικός ρόλος του αθλητισμού και της τέχνης στην προώθηση κοινών αξιών, καθώς και η ενωτική δύναμη της μουσικής.

Στο προαναφερόμενο Φόρουμ συμμετείχαν με εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), των Ηνωμένων Εθνών, προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, διεθνών και περιφερειακών διακυβερνητικών οργανισμών, καθώς και αναγνωρισμένων διεθνώς ΜΚΟ.

Πηγή: dikastis

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ