Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Στον Άρειο Πάγο κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ε. Ζαχαρή και Λ. Σοφουλάκη που διενεργούν έρευνα για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis έδωσε κατάθεση ο υπουργός Ανάπυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, που είναι εκ των κεντρικών προσώπων στην υπόθεση, κλήθηκε προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας στην έρευνα για τις καταγγελίες για σκευωρία στην συγκεκριμένη υπόθεση. Παρέμενε 2 ώστες ενώπιον του αντεισαγγελέα. 

Ο κ. Γεωργιάδης έχει μιλήσει κατ’ επανάληψη για σκευωρία στην έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία από την προηγούμενη κυβέρνηση με στόχο, όπως έχει υποστηρίζει, τη δική του δίωξη αλλά και τη δίωξη και άλλων πολιτικών προσώπων. Μάλιστα, για κ. Γεωργιάδη η εισαγγελία Διαφθοράς δεν έχει αποφανθεί μέχρι σήμερα για τον αν θα αρχειοθετήσει τη δικογραφία που τον αφορά σε σχέση με τη Novartis ή θα ζητήσει την άρση της ασυλίας του, ώστε να προχωρήσει σε άσκηση δίωξης εναντίον του, όπως έκανε με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

Οι καταγγελίες

Η κατάθεση του κ. Γεωργιάδη στον Άρειο Πάγο δόθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση καταγγελιών των εισαγγελέων Διαφθοράς σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην προστατευόμενο μάρτυρα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και νυν κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης  τους είχε πει ότι «τον κάλεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Τράπεζα της Ελλάδας και αφού του είπε πως γνωρίζει ότι είναι προστατευόμενος μάρτυρας, τον απείλησε λέγοντας πως αυτός και άλλα πολιτικά πρόσωπα όταν αλλάξει η κυβέρνηση θα τσακίσουν τους μάρτυρες»!

Το έγγραφο της κ. Τουλουπάκη και των δυο επικούρων εισαγγελέων Διαφθοράς φέρει ημερομηνία 30 Σεπτεμβρίου 2019 και έχει διαβιβαστεί στη Βουλή.

Αντιδράσεις και διαψεύσεις

Μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής των εισαγγελέων, ο κ. Παπαγγελόπουλος που ελέγχεται για «παρεμβάσεις» στην εισαγγελία Διαφθοράς, σε δήλωση που εξέδωσε, έκανε λόγο για «παρακρατικές μαφιόζικες» μεθόδους και ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να ελέγξει όσα αναφέρουν οι εισαγγελείς για τον κ. Μανιαδάκη και τους ισχυρισμούς του για τον κ. Στουρνάρα. Από την εισαγγελία Πρωτοδικών διατάχθηκε έρευνα για τα όσα καταγγέλλουν στην επιστολή τους οι εισαγγελείς, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Διαψεύδουν Στουρνάρας – Μανιαδάκης

Από την πλευρά του, πάντως, με δήλωσή του Ι. Στουρνάρας διέψευσε όσα αναφέρουν για το πρόσωπό του οι εισαγγελείς, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως οι ισχυρισμοί τους προκαλούν μόνο «θυμηδία».

Αλλά και ο Ν. Μανιαδάκης προχώρησε σε διάψευση των όσων αναφέρουν στην επιστολή τους οι τρεις εισαγγελείς μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Ant1.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μανιαδάκης διέψευσε ότι συναντήθηκε με τους εισαγγελείς το διάστημα Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2018 και ότι κατά τις συναντήσεις αυτές τους μετέφερε πως δέχτηκε απειλές από τον κ. Στουρνάρα. Όπως υποστήριξε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν συναντήθηκε με τους εισαγγελείς για βρισκόταν για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό!

 

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ