Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Βασίλης Κεγκέρογλου: 17 + 1 υποθέσεις Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασίλης Κεγκέρογλου: 17 + 1 υποθέσεις Δικαιοσύνης

Τρία ήταν τα συνθήματα της προπαγάνδας τού κ. Τσίπρα πριν το 2015: Πρώτον, «σκίζουμε τα μνημόνια και τα καταργούμε με ένα (1) άρθρο και ένα (1) νόμο». Δεύτερον, φέρνουμε την ηθική στην πολιτική και τη Δικαιοσύνη στην κοινωνία». Τρίτον, «τελειώνουμε με το παλιό».

Γράφει ο βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου

Πράγματι, το 2015 ο κ. Τσίπρας κατάφερε να κερδίσει τις εκλογές και ο λαός από τότε βιώνει την ΑΛΗΘΕΙΑ για το ποιος πραγματικά είναι ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Μετά τις καταστροφικές επιλογές για σύγκρουση, αντί διαπραγμάτευση, οι δήθεν αντιμνημονιακοί μεταλλάχτηκαν. Μετέτρεψαν το «όχι» του 63% σε δουλικό «ναι» σε όλα, χωρίς καμιά αντίσταση. Φόρτωσαν τη χώρα με:

  • Ένα 3ο αχρείαστο μνημόνιο.
  • 86 δισ. δάνειο.
  • 24 δισ. νέα επώδυνα μέτρα.
  • 100 δισ. ζημιά στην οικονομία.

Όλη η κοινωνία βίωσε και βιώνει την υπερφορολόγηση και την καθημερινή φτωχοποίηση των μικρομεσαίων, τους οποίους οδηγεί στην παγίδα φτώχιας, όπως δείχνει το συνεχώς αυξανόμενο πλήθος των δικαιούχων του επιδόματος.

  • Το Δημόσιο χρέος σε δύο χρόνια ανήλθε σε 335 δισ.
  • Τα εισοδήματα των εργαζομένων σύμφωνα με την “ΕΡΓΑΝΗ” μειώνονται.
  • Το 2008 μειώθηκε και το αγροτικό εισόδημα.
  • Η ανεργία διατηρεί τον σκληρό πυρήνα της και η κυβέρνηση παίζει με τους αριθμούς, αδιαφορώντας για τους άνεργους και τις οικογένειές τους, με 480 εκατ. αναξιοποίητα στον ΟΑΕΔ.
  • Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα που βιώνουν όλοι οι δημιουργικοί άνθρωποι, και ιδιαίτερα οι νέοι, είναι ένα πλέγμα φραγμών σε κάθε προσπάθεια για παραγωγή νέου εισοδήματος.

Αντί η κυβέρνηση Τσίπρα να υιοθετήσει το Σχέδιο “Ελλάδα” και τις πολιτικές για οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική συνοχή, όπως έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής, συνεχίζει να υπερφορολογεί τον μόχθο των αγροτών, των μικρών επιχειρηματιών και επαγγελματιών, για να δημιουργεί πλεονάσματα και ταμείο, το οποίο διαχειρίζεται με απόλυτα πελατειακούς όρους. Ταυτόχρονα, πριν να τελειώσουν οι δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου, ο κ. Τσίπρας υπέγραψε και νέες, για υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060 και εκχώρηση της εθνικής περιουσίας για 99 χρόνια. Στην οικονομική και κοινωνική πολιτική απέτυχε παταγωδώς. Για να δούμε όμως τι έκανε με την ηθική και τη δικαιοσύνη. Ισχύει η δήλωση του πρωθυπουργού ότι «εντάξει, είμαστε ψεύτες, αλλά όχι κλέφτες»;

Παραθέτω 17 και 1 περιπτώσεις σκανδάλων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που είναι υποθέσεις της Δικαιοσύνης:

1) Το διπλό σκάνδαλο με το ΔΑΑ “Ελευθέριος Βενιζέλος”. Το πρώτο μέρος αφορά την απόφαση Τσακαλώτου και Σπίρτζη να επεκτείνουν τη σύμβαση του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος” κατά 20 χρόνια, με υποκοστολόγηση του τιμήματος κατά 630 εκατ. ευρώ, που απεφεύχθη από την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Το δεύτερο αφορά την επιλογή να μην προχωρήσουν σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό, που θα απέδιδε πολλαπλάσια οφέλη για το Ελληνικό Δημόσιο. 2) Οι βαρύτατες καταγγελίες που έγιναν, παρουσία του κ. Τσίπρα, στο Υπουργικό Συμβούλιο από υπουργούς του, για χρηματοδότηση 50 εκατ. από τον Σόρος. 3) Οι επίσης βαρύτατες καταγγελίες και το αίτημα του πρώην υπουργού κ. Κοτζιά να ελεγχθούν τα μυστικά κονδύλια των υπουργών Άμυνας και Εσωτερικών, αλλά και της ΕΥΠ. 4) Το σκάνδαλο του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου με τις χαριστικές παραχωρήσεις, μετά τον διαγωνισμό από τον κ. Σπίρτζη, στον μοναδικό όμιλο που πήρε μέρος στον διαγωνισμό. 5) Η σκανδαλώδης εξαγορά από τη ΔΕΗ της υπερχρεωμένης ιδιωτικής εταιρείας ενέργειας του αντιπροέδρου του Ζάεφ στη FYROM και μάλιστα σε μια περίοδο που ήταν σε εξέλιξη η σύναψη της συμφωνίας των Πρεσπών. 6) Η ζημιογόνα συμφωνία για την παραχώρηση του 50% του πελατολογίου της ΔΕΗ στις ιδιωτικές εταιρείες, χωρίς αντάλλαγμα. 7) Η προστασία και οι χαριστικές πράξεις και μεθοδεύσεις έξι υπουργών – Δραγασάκη, Φλαμπουράρη, Σταθάκη, Παππά, Τσακαλώτου και Καλογήρου – υπέρ του Λ. Λαυρεντιάδη, ώστε να μην πληρώσει το ύψους 115 εκατ. ευρώ χρέος του στη ΔΕΠΑ. 8) Τριγωνικό σκάνδαλο ΔΕΠΑ-Λαυρεντιάδης-Πετσίτης, ο Μανόλης του Μαξίμου. 9) Η σκοτεινή διαχείριση 1 δισ. 600 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις καταγγελίες στελεχών του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ (Βουδούρης, Ηλιόπουλος κ.λπ.). Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ερευνά δύο περιπτώσεις απάτης για σύμβαση 100 εκατ. από το υπουργείο Άμυνας. Πρόσφατα, στις 20/12, ψήφισαν τροπολογία για την εκ των υστέρων νομιμοποίηση παράνομων αναθέσεων και χρηματοδοτήσεων. 10) 166 εκατ. ευρώ η ζημιά που υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο από τη μη τιμολόγηση των φαρμάκων το 1ο εξάμηνο 2015. 11) Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεπουλήθηκε 45 εκατ. ευρώ, αντί του ποσού των 300 εκατ. ευρώ που την εκτίμησε ο ΣΥΡΙΖΑ. 12) Το εκκολαπτόμενο σκάνδαλο 31 εκατ. ευρώ για την ψηφιακή γεωργία ή αλλιώς το μεγάλο κόλπο του κ. Παππά, όπως λένε οι γνωρίζοντες. 13) Σκανδαλώδεις κατατμήσεις έργων και απευθείας αναθέσεις στον κουμπάρο Καλογρίτσα και άλλους. 14) ΣΥΡΙΖΑ Bank και σκάνδαλο με τα βοσκοτόπια. 15) Το σκάνδαλο της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία. 16) Οι χαριστικές ρυθμίσεις για το λαθρεμπόριο και οι τροπολογίες διαγραφής προστίμων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. 17) Η απόκρυψη από τη Βουλή της υπόθεσης των τροποποιήσεων των συμβάσεων και της παραλαβής του C4Ι, που ζημίωσε τη χώρα 147 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών το 2017. 17+1) Η ομολογία τού κ. Πολάκη, ότι κατέγραψε και δημοσιοποίησε την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ. Στουρνάρα.

Μήπως όμως προχώρησε στο «τελειώνουμε με το παλιό»;

Η Ελλάδα από το 1974 έχει προχωρήσει με πολλές προσπάθειες σε αναμφισβήτητη πρόοδο, αλλά ταυτόχρονα με λάθη και παραλείψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και ο κ. Τσίπρας, αντί να αξιοποιήσουν την πρόοδο, συκοφάντησαν αυτούς που την πέτυχαν και συνεργάστηκαν με τους υπαίτιους της κρίσης και, αντί να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, τα διατήρησαν και τα αναπαράγουν, αλλά όχι μόνο αυτό, αναβιώνουν και τις μεθοδεύσεις του παλατιού. Μετά τη συγχώνευση με την ακροδεξιά ΑΝ.ΕΛ., που είναι πλέον μέσα στην καρδιά τους, προκάλεσε πολύ γέλιο η δήλωση ότι θέλουν να φτιάξουν προοδευτικό μέτωπο. «Θα δώσουμε τον αγώνα κατά της ακροδεξιάς», είπε η τελευταία μεταγραφή, αλλά δε μας είπε ποια ακροδεξιά εννοούσε. Αυτή που είναι μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ή αυτή που είναι απ’ έξω, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει;

Οι φθηνές εξαγορές συναλλασσόμενων από άκρα δεξιά και Αριστερά δεν μπορούν να ανακόψουν τη στήριξη του δημοκρατικού κόσμου στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής, αλλά ούτε να γλιτώσουν τον κ. Τσίπρα από την επερχόμενη ήττα, που θα είναι συντριπτική. Το Κίνημα Αλλαγής δυναμώνει από τις επιθέσεις και τη στοχοποίηση, και στις ερχόμενες εκλογές θα αναδειχτεί η καθοριστική πολιτική δύναμη για την πορεία του τόπου.

*γραμματέας Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής, βουλευτής ν. Ηρακλείου Κρήτης.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο neakriti.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ