Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Βασίλης Νουλέζας για την σύλληψη της 90χρονης: «Σου οφείλουμε συγγνώμη»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Βασίλης Νουλέζας για την σύλληψη της 90χρονης: «Σου οφείλουμε συγγνώμη»

Σάλο και αγανάκτηση έχει προκαλέσει εδώ και λίγα 24ωρα η αδιανόητη σύλληψη μίας 90χρονης στη Θεσσαλονίκη, η οποία παρέμεινε για περισσότερες από 12 ώρες κρατούμενη χωρίς νερό και φαγητό (!) επειδή πουλούσε… «τερλίκια» (μάλλινες παντόφλες) χωρίς να διαθέτει την απαραίτητη άδεια μικροπωλητή!

Η ηλικιωμένη, ζει με τον άρρωστο σύζυγό της, πλέκει μόνη τις παντόφλες και τις πουλά στον μικρό πάγκο που στήνει στη λαϊκή των Αμπελοκήπων, για να βγάλει τα προς το ζην.

Την “κατέδωσαν”

Το μεσημέρι της Πέμπτης, τρεις αστυνομικοί αναζήτησαν την άτυχη γριούλα και, όταν την εντόπισαν, την συνέλαβαν και τη μετέφεραν με περιπολικό στο αστυνομικό τμήμα Αμπελοκήπων. Εκεί, της πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και την προσήγαν στο μέγαρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία σύλληψής της.

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, η 90χρονη αφέθηκε τελικά ελεύθερη, με τους οικείους της να καταγγέλλουν πως στο τμήμα την αντιμετώπισαν σαν κοινή εγκληματία, αφήνοντάς τη νηστική και χωρίς νερό για πάνω από 12 ώρες.

Να σημειώσουμε ότι η σύλληψη της 90χρονης έγινε μετά από καταγγελία «συνανθρώπων» της, που διέθεταν πάγκο στη συγκεκριμένη λαϊκή!

Ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας ανάρτησε ένα κείμενο στο λογαριασμό στο Facebook ζητώντας από την 90χρονη το αυτονόητο: Συγγνώμη!

Το κείμενο του Βασίλη Νουλέζα είναι το παρακάτω:

Μεγάλωσα με την γιαγιά μου Αικατερίνη (Κατίνα) ΝΟΥΛΕΖΑ μέχρι την ηλικία των 10 χρόνων. Μου έδωσε αρχές και με ώθησε στα γράμματα!

Συγκλονίστηκα αληθινά, θύμωσα απερίγραπτα αλλά και ντράπηκα σαν Έλληνας με την απίστευτη περιπέτεια και πρωτόγνωρη, αδικαιολόγητη ταλαιπωρία της 90χρονης Ελληνοπόντιας από τούς Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, και συνελήφθη με την αχρείαστη διαδικασία του αυτοφώρου από την ΕΛ.ΑΣ, και ακολούθησε όλη η μετέπειτα ταπεινωτική, εξευτελιστική διαδικασία διότι πταισματικά, παράνομα πούλαγε τερλίκια (πλεκτά παπουτσάκια) ευτελούς αξίας για να επιβιώσει αξιοπρεπώς με τον συνομήλικο άρρωστο σύζυγο της καθώς δεν λαμβάνει σύνταξη ή άλλη οικονομική βοήθεια.

Εξοργίστηκα και δάκρυσα με την βάναυση και προσβλητική μεταχείριση της για την παντελή έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού στο πρόσωπο της.

Αντί ηθικής και οικονομικής συμπαράστασης από την Πολιτεία, καταδίωξη. Πόνεσε η ψυχή μου, ράγισε η καρδιά μου.

Στο πρόσωπο της βλέπω την δική μου γιαγιά και αντιλαμβάνομαι τον πόνο της. Θα ήθελα να συναντήσω αυτήν την συμπαθέστατη ηλικιωμένη γυναίκα! Είμαι πολύ συγκινημένος με αυτό το δυσάρεστο, θλιβερό περιστατικό σε βάρος μίας υπέργηρης γυναίκας. Δεν κατόρθωσα, Δεν άντεξα να δω ολόκληρο το βίντεο ντροπής της ΕΛ.ΑΣ! Κοινωνική κατακραυγή και αποδοκιμασία μόνον. Αναρωτήθηκα γιατί τέτοια υπερβολή και απρέπεια? Γιατί τέτοια έλλειψη σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας?

Όταν αλλοδαποί πωλούν ατιμώρητα στα κεντρικότερα σημεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης προϊόντα αντιγραφές επωνύμων, χωρίς να φορολογούνται. Θα ήθελα ως εγγονός της νιώθοντας .. Να της σφίξω το χέρι. Να την αγκαλιάσω. Να την συγχαρώ για το σθένος της ! Να της ζητήσω ΣΥΓΓΝΩΜΗ εκ μέρους όλων των Ελλήνων για αυτό που της έτυχε! Να την διαβεβαιώσω ότι δεν είναι η Ελλάδα αυτήν Πού βίωσε! Να της δηλώσω ότι στέκομαι δίπλα της ώς άνθρωπος αλλά και ώς Νομικός. Να της ευχηθώ ο Θεός να της χαρίζει δύναμη και υγεία. Να της πω ότι έχει την απέραντη αγάπη όλων μας!

Το βίντεο της ντροπής

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη της υπέργηρης γυναίκας ένα βίντεο έκανε το γύρο του διαδικτύου δείχνοντας τον τρόπο με τον οποίο την μεταχειρίστηκαν κατά την προσαγωγή της

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ