Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Γ. Κασιμάτης : «Οι Σκοπιανοί θέλουν να δημιουργήσουν ευρύτερο μακεδονικό κράτος»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Γ. Κασιμάτης : «Οι Σκοπιανοί θέλουν να δημιουργήσουν ευρύτερο μακεδονικό κράτος»

Εχθρική για τη χώρα μας χαρακτηρίζει την συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυθήριος καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης, σε συνέντευξή του, στο Incorrect.gr.

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι επιπτώσεις από τη Συνθήκη των Πρεσπών και τι σκοπούς αυτή εξυπηρετεί;

Η συμφωνία αυτή εξυπηρετεί γεωπολιτικούς σκοπούς, τους ίδιους που επεδίωκε και ο Τίτο παλαιοτέρα και παλαιότερα το κομμουνιστικό κόμμα τους οποίους σκοπούς δε αυτούς τους κληρονόμησε σήμερα και τους ίδιους αυτούς σκοπούς κατέχουν και οι ΗΠΑ. Θέλουνε να ‘χουν μια απειλή εκεί, μια βάση απειλής για τη δημιουργία Μακεδονικού κράτους και επομένως η παραχώρηση αυτή αποτελεί παραχώρηση κυριαρχικού δικαιώματος, είναι πράγματι κυριαρχικό το δικαίωμα του ονόματος, διότι αναφέρεται στην ιστορική και πολιτισμική ταυτότητα των Ελλήνων και μάλιστα θα έπρεπε να περάσει και με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, σύμφωνα με το άρθρο 28. Ανεξάρτητα από αυτό είναι παράνομη, αντίκειται σε πολλές διατάξεις τους διεθνούς δικαίου και του Συντάγματος. Όλες οι διαδικασίες έχουν εκτραπεί από τη νομιμότητα και στα Σκόπια και εδώ.

Δηλαδή πιστεύετε ότι αυτή η συμφωνία θα βοηθήσει τον αλυτρωτισμό των Σκοπιανών;

Θα τον βοηθήσει, αλλά αυτό δεν είναι το τόσο σημαντικό, όσο είναι ότι υπάρχει η θέληση πίσω από τους Σκοπιανούς να δημιουργήσουν ευρύτερο μακεδονικό κράτος ή τουλάχιστον σήμερα μπορεί να μην το εννοούν, ξέρουν ότι δεν είναι εύκολο, δεν μπορούν βάση του διεθνούς δικαίου και της ΕΕ, αλλά θα είναι πάντοτε μια απειλή για την Ελλάδα να την έχουν υπόδουλη, όπως την έχουν και τώρα. Το δεύτερον είναι ότι μια τέτοια συμφωνία δε θα ‘πρεπε να γίνει δεκτή από την Ελλάδα και για το λόγο ότι γι’ αυτό το σκοπό, το γεωπολιτικό, τον σέρνει ανέκαθεν μέσα της, δεν είναι κάτι νέο τουλάχιστον και είναι εντελώς ψευδής ιστορικά, δεδομένο ότι το κομμάτι αυτό της Μακεδονίας δεν μπορεί να δώσει μακεδονική ταυτότητα και μάλιστα ιθαγένεια και γλώσσα, που ναι γελοίο εντελώς, στα σκοπιανά. Πιστεύω, είμαι βέβαιος κιόλας, πως αυτή η συμφωνία έχει γυάλινα πόδια, δεν μπορεί ποτέ να εδραιωθεί παγίως, όπως δεν εδραιώθηκε και η ονομασία της πάλαι ποτέ κοσμοκράτειρας Αγγλίας, Μεγάλη Βρετανία.

Και αυτό που αναφέρουν οι αντιπολιτευόμενοι στους διαμαρτυρόμενους για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναφέρουν την ονομασία ΠΓΔΜ. Όπου εκεί μέσα υπήρχε το γράμμα Μ που αναφέρεται στη Μακεδονία. Τι απαντάτε σ’ αυτούς;

Ναι υπήρχε ένα έδαφος που ήτανε το ακραίων προς βοράν της ελληνικής Μακεδονίας, της παλαιάς, κι αυτό ήτανε 900χρόνια πριν εγκατασταθούν οι σημερινές φυλές εκεί, τα σλαβικά φύλα που λένε, των Σλάβων, των Αλβανών και των άλλων.

Άρα ήταν λάθος ή όχι που τους δώσαμε έστω και το Μ, στο ΠΓΔΜ;

Βεβαίως, βεβαίως! Πρώτα πρώτα έπρεπε να αντιδράσουμε από την εποχή που το Κομμουνιστικό Κόμμα Σοβιετικής Ένωσης απεφάσισε το ’44, μαζί με τη Βουλγαρία τότε και τον Τίτο που ανήκε τότε εκεί να προωθήσουν την ίδρυση Μακεδονικού Κράτους και μετά όταν το ονόμασε και επίσημα ο Τίτο στο Βόσπορο θα έπρεπε να αντιδράσουμε, αλλά δε μας άφησαν τότε οι ΗΠΑ, διότι ο Τίτο ήτανε ο αντίπαλος της Σοβιετικής Ένωσης.

Πηγή: Incorrect.gr

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ