Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Ελληνική Δικαιοσύνη: «Κλειστόν» λόγω… ψύχους!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ελληνική Δικαιοσύνη: «Κλειστόν» λόγω… ψύχους!

Είναι τουλάχιστον κωμικοτραγικό: Δίκες διακόπτονται και δεν γίνονται στο Εφετείο της Αθήνας εξαιτίας ψύχους. Η τραγικότητα της κατάστασης προκύπτει από την εικόνα και μόνο δικαστών, δικηγόρων , διαδίκων και ακροατηρίου με πανωφόρια, μπουφάν και θερμάστρες στα πόδια.

Η εξωτερική εικόνα άλλωστε του Εφετείου της Αθήνας (κυρίως εκεί είναι το πρόβλημα σε δυο αίθουσες) με τα σπασμένα (ακόμα) τζάμια από την προ ενός έτους τρομοκρατική επίθεση πιστοποιεί το πρόβλημα.

Ο αέρας μπαίνει ανενόχλητος εντός του δικαστηρίου με αποτέλεσμα ουσιαστικά οι άνθρωποι οι οποίοι κρίνουν καθημερινά την ελευθερία και τις τύχες άλλων ανθρώπων να μην μπορούν να δουλέψουν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοίκηση του Εφετείου αναγκάστηκε να αγοράσει θερμάστρες της οποίες κρύβουν κάτω από την έδρα οι δικαστές για να μπορούν να ζεστάνουν τα πόδια τους.

Παραδείγματα

  • Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στη δικαστική αίθουσα του Εφετείου της Αθήνας, όπου εκδικαζόταν η υπόθεση για την παραλαβή του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων C4i, η δίκη διεκόπη για τις 5 Δεκεμβρίου 2018!

Μάλιστα παρά το γεγονός πως έγιναν προσπάθειες από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την ανεύρεση άλλης αίθουσας, αυτό δεν κατέστη εφικτό με αποτέλεσμα η δίκη να μην μπορεί να συνεχιστεί! Είναι χαρακτηριστικό πως δικηγόροι και ακροατές, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της.

  • Δεύτερο παράδειγμα είναι η μεγάλη αίθουσα του Εφετείου, η αποκαλούμενη αίθουσα τελετών, στην οποία διεξάγεται μεταξύ άλλων και η δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής η οποία, επίσης, δεν μπόρεσε να γίνει χθες λόγω ψύχους. Και εκεί δεν υπάρχει θέρμανση με κάποιες πηγές να λένε πως το σύστημα είναι οριστικά χαλασμένο και η εταιρία που το κατασκεύασε έκλεισε με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν ανταλλακτικά. Το κόστος δε επιδιόρθωσης είναι περί τις 600.000 ευρώ με αποτέλεσμα ουσιαστικά να είναι απαγορευτικό…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ