Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Καμμένος: «Θα σε τελειώσω» – Κοτζιάς: «Είσαι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στην οικογένειά μου»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Καμμένος: «Θα σε τελειώσω» – Κοτζιάς: «Είσαι υπεύθυνος για ό,τι συμβεί στην οικογένειά μου»

Ένας πόλεμος που επωάστηκε στο υπουργικό Συμβούλιο και ξέσπασε πλέον δημόσια, αποκαλύπτεται με τις εκατέρωθεν τοποθετήσεις αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά του Νίκου Κοτζιά κατά του Πάνου Καμμένου.

Η αποκάλυψη των sms που δέχθηκε αλλά και άλλες λεπτομέρειες από την αντιπαράθεση, θυμίζουν περισσότερο «πόλεμο» σε αρένα μεταξύ πυγμάχων, παρά πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ δύο κορυφαίων πρώην υπουργών μιας κυβέρνησης και δη με φόντο ένα μείζον εθνικό θέμα. Εικόνα που βέβαια δεν περιποιεί τιμή για το κυβερνών κόμμα.

Έτσι, πέρα από τα sms και τις περιγραφές για «εκβιασμούς» και «απειλές», καταγράφονται και υπονοούμενα πως πίσω από τις προσωπικές επιθέσεις κρύβονται ακόμα και ξένα συμφέροντα.

Τα sms

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς συμπεριέλαβε στη μηνυτήρια αναφορά και τα sms που όπως λέει αποδεικνύουν τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν από τον Πάνο Καμμένο.

Μεταξύ άλλων αναφέρει τα ακόλουθα:

  • Α) Στις 15.07.2018 και ώρα 03.23 και ενώ βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη στην Βολιβία, έλαβε στο κινητό τηλέφωνο το εξής μήνυμα από τον μηνυόμενο:

«Αρκετά ανέχτηκα τις αυθαιρεσίες σου και την μανία αυτοπροβολής σου στα ΜΜΕ. Την επόμενη φορά που θα πιάσεις στο στόμα σου εμένα ή τους ΑΝΕΛ θα σε ξεφτιλίσω δημόσια, η εμπλοκή σου με τις βίζες και τον συνέταιρο του Σόρος με τον Πλατή θα ψαχτεί και αλίμονο αν έχεις κάνει συναλλαγή».

  • Β) Στις 30.09.2018, ημέρα Κυριακή και ώρα 20.12 και ενώ βρισκόταν στο Εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους: «Τώρα θα απολογηθείς για τα 24.000.000 ευρώ απόρρητα… αλήτη» στις 20.32 την ίδια ημέρα «…Μαζέψου γιατί θα σε τελειώσω».

Αναφέρει επίσης, ότι για πρώτη φορά μετά την παραίτησή του από το αξίωμα του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας και συγκεκριμένα στις 20.12.2018, ημέρα Πέμπτη, έλαβε δύο τηλεφωνικές κλήσεις στο κινητό του τηλέφωνο από άγνωστο πρόσωπο, ο οποίος τον απείλησε με τις φράσεις:

«Θα σου πιούμε το αίμα, θα σε εκτελέσουμε».

Η νέα αυτή απειλητική ενέργεια του αγνώστου ατόμου εις βάρος του συνδέεται, όπως σημειώνει, άμεσα και συμπίπτει χρονικά, λίγες μόλις ώρες μετά την πρότασή του στην Βουλή για έλεγχο των μυστικών κονδυλίων όλων των υπουργείων, όπως είναι τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εσωτερικών, και ειδικότερα η ΕΥΠ.

Δοτός

Ενδεικτική όμως ήταν και η απάντηση Καμμένου στα sms που αποκάλυψε ο Κοτζιάς, μέσα από την μηνυτήρια αναφορά του:

«…Μετά από έναν μήνα αναμονής, μήπως και ξαναγίνει υπουργός, ο μόνιμα δοτός και ουδέποτε εκλεγμένος αρχηγός του ανύπαρκτου ΠΡΑΤΤΩ, κατέθεσε μήνυση με τον επίσημο δικηγόρο των Γερμανών. Είμαι έτοιμος και θα καταθέσω όλα τα αποδεικτικά στοιχεία στη δικαιοσύνη που τόσο φοβάται».

Να με προστατεύσει

Σημασία έχει βέβαια και η τελευταία αποστροφή του Νικ. Κοτζιά, καθώς καταγράφει ένα σαφές υπονοούμενο για «υποκινούμενη» οργή σε βάρος του:

«Πιστεύω και είναι ανάγκη το δικαστήριο να με προστατεύσει. Θα ήθελα δε να πω και να δηλώσω ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, ότι η μεθοδευμένη από εκείνον στοχοποίησή μου από το καλοκαίρι του 2018, τον καθιστά εν δυνάμει υπεύθυνο εφόσον συμβεί οτιδήποτε κακό σε μένα και στην οικογένειά μου, στη σωματική και πνευματική μας υγεία. Μια στοχοποίηση που για κάποιον ο οποίος γνωρίζει από διεθνείς σχέσεις μπορούσε να δώσει την εντύπωση ότι υπήρχε κάτι άλλο πίσω από αυτό το «ανεξήγητο μένος».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ