Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Κωνσταντίνος Γώγος: Μία ημέρα ως δικαστικός αντιπρόσωπος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κωνσταντίνος Γώγος: Μία ημέρα ως δικαστικός αντιπρόσωπος

Η προετοιμασία για την «δουλειά» του δικαστικού αντιπροσώπου ξεκινάει πολύ πριν από την ημέρα των εκλογών. Η προηγούμενη εμπειρία σαφώς και έχει τη σημασία της, ωστόσο κάθε εκλογική διαδικασία έχει την ιδιαιτερότητά της.

Γράφει ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Χ. Γώγος

Ειδικά στις φετινές εκλογές που έχουμε πολλές ταυτόχρονες εκλογικές διαδικασίες είναι λογικό να απαιτείται μία μεγαλύτερη προσπάθεια και μελέτη των πολλών εγκυκλίων που εκδόθηκαν.

Ο συντάκτης του παρόντος βρέθηκε στην ευχάριστη θέση να διορισθεί στη Θήβα. Φιλικοί και ευχάριστοι άνθρωποι, ευγενικοί και σοβαροί. Η πρώτη επαφή έγινε στο Δημαρχείο με την παραλαβή των σάκων με όλο το απαραίτητο υλικό για τις εκλογές. Εκεί έβρισκε κανείς και το σύνολο των απαραίτητων εγκυκλίων για τη σχετική μελέτη. Επόμενο βήμα η δήλωση ότι αναλάβαμε καθήκοντα στον Έφορο και ενημέρωση για τα στοιχεία της εφορευτικής επιτροπής από την Εισαγγελία.

Και φτάνουμε αισίως στην ημέρα των εκλογών. Βάναυσο πρωινό ξύπνημα και προετοιμασία του εκλογικού τμήματος. Ναι η αλήθεια είναι πως δε πήγαμε από την προηγούμενη ημέρα να κάνουμε την προετοιμασία αλλά και πάλι είμασταν έτοιμοι εγκαίρως.

Και κάπως έτσι ξεκίνησαν να έρχονται οι πρώτοι ψηφοφόροι. Τις πρώτες πρωινές ώρες συναντούσες κυρίως ηλικιωμένους, οι οποίοι και έφτασαν στο εκλογικό τμήμα μετά την Εκκλησία. Είχε ενδιαφέρον να τους βλέπεις να κρύβουν το έτοιμο σταυρωμένο ψηφοδέλτιο που τους είχαν προετοιμάσει. Παράλληλα, έρχονταν και νέοι άνθρωποι, οι οποίοι παρά το γεγονός ότι ήταν Κυριακή εργάζονταν κανονικά και ήρθαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα πριν ξεκινήσουν την εργασία τους.

Η ημέρα κατά τα άλλα κίνησε ομαλά. Κομματικοί αντιπρόσωποι να πηγαίνουν πέρα δώθε, οικογένειες με τα παιδιά τους να έρχονται να ψηφίσουν, άλλοι έρχονταν με το σκύλο τους για τη βόλτα, ψηφοφόροι οι οποίοι ψήφιζαν για πρώτη φορά μετά από πολιτογράφηση ανεξάρτητα αν κάποιοι από αυτούς δε μπορούσαν να μιλήσουν ελληνικά (άραγε σε ποια γλώσσα πέρασαν τη συνέντευξη για την πολιτογράφηση) κτλ.

Η ημέρα κύλισε ομαλά και φτάσαμε στο σημείο της καταμέτρησης. Επίπονη διαδικασία μιας και οι υποψήφιοι ήταν πάρα πολλοί, όμως η καλή προετοιμασία πριν τις κάλπες και η επιμέλεια που δείξαμε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα μας οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα χωρίς αποκλίσεις.

Και ήρθε η ώρα να παραδώσουμε τα αποτελέσματα. Κουρασμένοι μεν χαρούμενοι δε που συμμετείχαμε σε μία ακόμα εκλογική διαδικασία. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος η Δημοκρατία για άλλη μία φορά νίκησε.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ